Hoppon maradt utasok Sopronban
2017. szeptember 18. írta: Imre Anda

Hoppon maradt utasok Sopronban

Akik vasárnap délután vagy este szerettek volna vonattal Sopronból a fővárosba utazni, ugyancsak elcsodálkoztak és bosszankodtak, merthogy a jegypénztárban nem adtak ki jegyet. Mondhatnánk azt is, hogy minden jegy elkelt. Mindezt a vágányzárral magyarázták, ami Sopron és Csorna között áll fenn, ezen a szakaszon ugyanis autóbusz viszi az utasokat. Csornán viszont, ahol csatlakozni lehet az IC vonatra Budapest felé, nem állt rendelkezésre annyi kocsi, amennyi utas igénybe akarta venni. Az illetékesek még figyelmeztették arra is az utazóközönséget: ne hogy helyjegy nélkül felszálljanak a szerelvényre, ugyanis állni nem lehet az IC vonatokon.

inter_city.jpg

Tiszta sor, hiszen a helyjegy megvásárlása magában foglalja, hogy az utazási időt kényelmesen, ülve töltsék. Igaz, elő szokott fordulni, hogy nyáron nem megy a klíma és főnek az utasok, télen meg esetleg a fűtéssel lehet gond, de az utazóközönség némi morgolódással ehhez is már hozzászokott. De az azért mégis csak furcsa, hogy a vasúttársaságnak ne lenne rálátása arra, hogy szeptemberben, egy vasárnapi napon, kb hány utasra lehet számítani, mekkora az utazóközönség. A személyvonatot, mint egy másik lehetőséget ugyan felajánlották az utazni vágyóknak, de ezt többen visszautasították, hiszen több mint négyórás az út. Persze akinek hétfőn reggel halaszthatatlan tennivalója volt, az bevállalta azt is, hogy mint köztudott: a személyvonat minden állomásnál és megállóhelyen megáll.

A többi diáknak és utasnak maradt a bosszúság. De, mint egy reménysugár eszükbe jutott, ha már ott vannak a pályaudvaron, megváltják a jegyüket a hétfő hajnali,Budapest felé közlekedő vonatra. Kissé félve kérdezték a pénztárost, hogy ez lehetséges-e? Válasz: természetesen, hiszen reggel 8-ig nincs vágányzár.  

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1512873016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása