Az önkormányzat csalónak nevezte a családot, de a civilektől új életet kaptak….
2018. április 01. írta: Imre Anda

Az önkormányzat csalónak nevezte a családot, de a civilektől új életet kaptak….

Az Index és a blog olvasói kétmillió Ft-ot gyűjtöttek a családnak

Február végén még a teljes kilátástalanságban élt a Kun család, anyagi helyzetük olyan mélyponton volt, hogy még azt sem tudták, hogyan oldják meg a tüzelőt, miből vásárolnak. Súlyosan fogyatékos fiút gondoznak, és egy általános iskolás  kislányt nevelnek.  Akkor így nyilatkozott Katalin, a feleség:

„Nem tudom, mit csinálok pár nap múlva, ha elfogy az utolsó darab tűzifánk is, talán titokban elmegyünk gallyakat gyűjteni, hogy meg ne fagyjuk….  Biztosan  megint kikapcsolják a vizet, utána meg a villanyt is.  Tartozásunk van, egy régebbi személykölcsön miatt, amit nem tudtunk teljes egészében fizetni, ma már ez több, mint egymillió Ft-ra rúg.  Persze a végrehajtót nem érdeki, Andriskám után járó ápolási díjból is levontak, a férjem már közmunkát se kap….”

uj_haz.jpg

A riportnak nagy volt a visszhangja, összefogtak az olvasók és nem csak megsajnálták őket, de segítettek is.

„ El sem tudom mondani, mennyire megható volt, amikor érkeztek az adományok: tartós élelmiszer, ruhanemű, tűzifa, pénz! A Mezőkövesdi Tűzoltók személyesen hozták el az adományaikat, a Fundamenta Takarékpénztártól szintén jelentős támogatást kaptunk. A legnagyobb ajándék az volt, hogy egy Jász-Nagy-Szolnok megyei településen vásárolhattunk egy házat. A településen helyben van az iskola, az orvos, és ami talán a leglényegesebb: a férjem munkát kapott! Az adományokból a hitel egy részét ki tudtuk fizetni, ez is óriási megkönnyebbülés, így a fiam ápolási díjából már nem vonnak le. Nagy volt a nyomás rajtunk, miután megjelent a cikk, nem csak kiabáltak velünk a hatóság emberei, de érdekes módon a Családsegítő Szolgálat munkatársa is megjelent, hogy vizsgálódjon, holott korábban ezt sosem tették. Készséggel megmutattunk mindent, még a hűtőt is, hiszen akkor már tudtunk vásárolni, de nagyon megalázó volt, még a beteg fiamat is ellenőrizték, akit a szegénységünk ellenére mindig maximálisan elláttunk. Mindenkinek hálás szívvel köszönjük a segítséget, és azt is, hogy ezáltal új életet kezdtettünk.”

A riport megjelenése után nekem is írtak a hivatal emberei: igaz, azt állították, hogy a család csaló, mert a fogyatékos gyerekükből él, és nem igaz, hogy a férjnek volt egy lábon kihordott infarktusa. Katalin hivatalos papírokkal tud mindent igazolni, és bár a törvény másként ítélkezik a csalókról, mint amit a  hivatal emberei állítanak, örülök, hogy így történt.

Igaz, a történetben engem is bűnbaknak kiáltottak ki, a szociális érzékenységem is aggodalommal töltötte el őket, de ez egy cseppet se szegte kedvemet a tekintetben, hogy továbbra is tegyem a dolgom, és ha csak azzal segítek, hogy megismerek hasonló történetet, akkor azt meg fogom írni. Emberségből….

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1513797732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.04.01. 20:39:06

Sajnálom a családot!
És szép az összefogás, csak valamiért ott a kis szag, hogy hasonló helyzetben tízezrek élnek ma hazánkban, de összefogás csak ilyen nyilvánosságra kerülő esetekben tapasztalható.
Ha nem derül ki, a család el is pusztulhatott volna.
Amit a hölgy állít, hogy mit mondtak nekik, az alapból jogsértő és ilyenkor felmerül benne, a máskor a propagandaeseteknél aktív AI meg a többi álcivil szervezet miért nem vállalja a jogi dolgokat?
Az hol marad? Ha egy számunkra nem érdekes embert gyaláz a hivatal, nemzetközi pereket indítanak. Ha egy számukra nem hasznos magyar átlagcsaládról van szó, hol vannak?
Ilyenekből kellene nemzetközi botrány csinálni.
És INGYEN, ÖNKÉNTESEN, ha már ezt hirdetik magukról.

Hórukk 2018.04.02. 00:03:58

Lábon kihordott infarktus nem nagy szám, sokaknál előfordul, hogy egy elkészült EKG egy korábbi, észre nem vett infarktus utáni állapotot mutat. Kellően egészségtelen életmód esetén ez statisztikailag hamarabb bekövetkezhet.

NemNick 2018.04.02. 06:21:41

@szepipiktor: te szegény, szerencsétlen agymosott idióta, te...

midnightcoder2 2018.04.02. 09:13:00

@Hórukk: Egészséges esetén is. Lásd a 23 évesen infarktusban meghaló focisták. Pedig ők nem csak egészségesen élnek, de még állandó orvosi felügyelet alatt is. A gének ellen a kuruzslók ma még tehetetlenek.

vackor1 2018.04.02. 21:57:59

Gratulálok Hölgyem , hogy végigvitte , remélem valóban minden úgy volt , ahogy gondolta pár héttel/hónappal ezelőtt . Tiszteletet érdemel a meggyőződése , kitartása .

@midnightcoder2: Nem kötözködés, de ne vegyél mérget arra , hogy egészségesen élnek , akiket említettél ... Mesélhetnék ( természetesen nem mindre igaz , de nagyon nagy részük eléggé elengedi magát minden tekintetben ) .. :))
süti beállítások módosítása