„Anorexiának hívjuk a kényszeres szex-kerülést”     18+
2017. április 04. írta: Imre Anda

„Anorexiának hívjuk a kényszeres szex-kerülést” 18+

Zoltán közel 40 éves családapa, gyerekeket nevel és szexfüggő. Az igazi okát nem tudja a függőségének, csak próbálja összerakni a képet: gyerekkorában sok elutasítást kapott, később már a lányoktól is. Anyjával szoros kapcsolatot ápol a mai napig is. Nem tud nő nélkül létezni. A függőség sokszor a menekülést jelentette számára.  Szerinte a függők nem tudnak szembenézni a problémáikkal.

egy_pasi_ket_no.jpg

 

Zoltán: „Vallásos családban nevelkedtem, az anyám kapcsolatfüggő volt. Ritkán beszéltünk a szexről, de nagyon érdekelt. 9-10 éves koromban már sokkal többet tudtam róla, mint a legtöbb gyerek. Egy osztálytársammal sokat beszéltünk róla. Úgy tudom, a többi szexfüggőre is jellemző, hogy korán találkoznak a témával. Az összes könyvben, amit olvastam a szexről, azt írták, hogy milyen jó és egészséges dolog, de a függőség veszélyéről nem tájékoztattak. Volt egy szexfüggő unokatestvérem, aki 2-3 évvel később​ rendszeresen beszámolt a hódításairól, ez szintén olaj volt a tűzre. Az első szexuális jellegű élményemet 13 évesen szereztem, ahol a lány kezdeményezett. Általában én voltam az, aki egy hamar bekövetkezett szexuális együttlét után ragaszkodott volna a folytatáshoz Az ismerkedés nehezen ment, de amikor felfedeztem az önkielégítést, egyre gyakrabban csináltam. Akkoriban még nem volt internet, de voltak számítógépen terjesztett szexképek, azokat gyakran néztem. Lelkiismeret furdalásom lett emiatt, és próbáltam abbahagyni, vagy legalább korlátozni az alkalmakat, de nem ment. Sokszor jártam gyónni, és úgy éreztem, teljes lelki sötétségben élek, nem tudok belőle kikerülni. Akkor tapasztaltam meg először a tehetetlenségemet. A szexfüggő kifejezésről sokkal később hallottam, de akkor sem gondoltam, hogy függő lennék, csak azt, hogy nagy a szexuális étvágyam. Közben az önkielégítés egyre újabb formáit próbáltam ki, mert a hagyományos már nem tudta ugyanazt az élményt nyújtani (az idegek is sorvadhatnak a túlzott önkielégítéstől, ezért nem élvezem annyira a szexet, mint régen). Akkor volt újdonság az internet, és elég perverz önkielégítési praktikák is voltak rajta, amiből többfélét is kipróbáltam. A függőség sok mindenre rávett, amibe amúgy nem mentem volna bele. Húsz éves korom környékén elkezdtem nőkkel intenzíven ismerkedni. Ezt is a már megszokott féktelen módon tettem.Több ezer nőt szólítottam le, rengeteg telefonszámot szereztem. Fogalmam sincs, hány nővel csókolóztam, jó párral le is feküdtem. Volt köztük idős, fiatal, vonzó és visszataszító is. Elmondhatom, hogy ekkor már tényleg csak az számított, hogy megkapjam a napi adagomat szexből és pozitív visszajelzésekből.”

A fiatalember ugyanakkor vágyott a szerelemre, amit meg is talált, fél évig a függősége is alábbhagyott. Utána azonban megint „tombolt”, többször megcsalta akkori mennyasszonyát, amit persze utólag mindig megbánt. Ekkor gondolt először arra, hogy ő bizony szexfüggő, szakemberhez fordult, de a terápiát túl drágának tartotta, ezért nem vett részt benne. Közben megnősült, de fájdalmas szembesülés volt a visszaesése, az önkielégítésben, online chatben és pornóban, miközben rendszeresen szexelt a feleségével. Sikerült rátalálnia az SLAA-t.  ( Az SLAA olyan férfiak és nők közössége, akik segítséget kínálnak bárkinek, aki szexuális vagy szerelemfüggőségben szenved, és ezen változtatni szeretne)

„Izgultam az első alkalommal, de nagyon kedvesek és elfogadóak voltak. A közösség nem véletlenül a szex- és szerelem függők csoportja. A szerelemfüggés rokoni kapcsolatban áll  a szexfüggéssel, kisebb mértékben rám is jellemző. Nem sokkal miután bekerültem, megdöntöttem korábbi rekordomat 6 héttel.  Nem volt könnyű, kb fél évbe telt, amíg befejeztem az első 3 lépést, és utána elkezdődött egy hosszú józanságom, ami 10 hónapig tartott. Akkor részben a feleségem elvárásainak való túlzott megfelelés miatt visszaestem. Jelenleg 1 év 3 hónap józansággal rendelkezem, és a 4. lépésnél tartok. Aktív függőkent minden apró eredmény rengeteg küzdelmet jelentett, most sokkal simábban mennek a dolgok. Természetesen, ha a 12 lépés végére értem, akkor nem hagyom abba az egészet, mert életünk végéig tudunk magunkon dolgozni. A szexfüggés leginkább a kényszerevésre hasonlít, ahol nem az a cél, hogy ne együnk, hanem hogy megmaradjunk egészséges keretek között. A csoportban mindenki maga határozza meg, milyen viselkedési formáktól kell tartózkodnia. Akinek van párkapcsolata, az folytathatja, de szoktak javasolni 1 hónap szexuális absztinenciát. Akinek nincs, annak azt javasolják, hogy a 9. lépés után ismerkedjen, amikor már egyenesbe került önmagával, és rendbe hozta a többi emberrel való kapcsolatát

Egyébként azért is fontos, hogy egy függő előbb önmagával foglalkozzon, mert a kiélés korábban minden percünket, gondolatunkat lekötötte, nem fordítottunk elég időt magunkra. Függőség nélkül kicsit olyan, mintha megszűnnénk létezni. Én is azt gondoltam sokáig, hogy szex nélkül nem tudok élni. Ha valaki megismerkedik egy potenciális partnerrel úgy, hogy közben az SLAA-be jár, megbeszélhetnek egy későbbi ismerkedést, ami mindkettőjük javát szolgálhatja. Az elfojtást a csoport nagyon nem javasolja. Anorexiának hívjuk, amikor kényszeresen kerüljük a szexuális, érzelmi vagy szociális kapcsolatokat. Ez csak látszólag felépülés, valójában ugyanolyan rossz, mint az aktív kiélés. Az én családomban is erős volt az elfojtás, valószínű ezért is éltem ki olyan intenzíven.

Részemről ez a leghatásosabb terápia, amit ismerek  Viszont teljes elszántság kell hozzá. Általában annak megy jól, aki már elérte a mélypontot. Látok olyan embereket, akik járnak egy ideig, de lemorzsolódnak, mert nem elég erős bennük az elszántság a felépülésre. Akik komolyan csinálják, azok közül sokan értek el egy év, vagy annál is hosszabb józanságot. A program legfőbb haszna számomra nem is az absztinencia, hanem az a komoly életminőségbeli változás, amin keresztülmegyünk, hiszen az ember egész létére befolyást gyakorol. Találunk egy közösséget, barátokat, akik megértenek es elfogadnak, akikkel szó szerint minden örömet és bánatot megoszthatunk, új értelmet nyer az életünk, sokan hitet is itt szereznek (ez egy spirituális program). Ennek az egyik kulcsa a 12 lépés.” http://slaa.hu/12lepes.html

Zoltán szerint ebből a betegségből nem lehet véglegesen felépülni. Aki függő, az élete végéig függő marad, és bármikor visszaeshet. Viszont a betegség megállítható. El lehet érni tartós absztinenciát és boldog életet, bár egyénenként változik, hogy ki mennyi idő alatt jut el odáig. Persze érdemes továbbra is a gyűléseken részt venni, és a jól ismert apró trükköket betartani: pl kerülni kell az olyan kritikus helyzeteket, amikor „veszélyes” nőkkel és férfiakkal találkoznak,  akiket  nem nézhetnek 3 mp-nél tovább, és a randevúknál is kikötik, hányadik után lehet engedni a testi vágyaknak…

 
szexi_no.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr312399639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lúdvérc 2017.04.04. 19:54:07

Én például oxigénfüggésben szenvedek. Egészen odáig nem zavart amíg nem tudatosítottam magamban, hogy nagyon kívánom az oxigént, és nélküle nem is nagyon tudok meglenni. Ez már kiskoromban megtörtént. Most én is terápiára járok. Van úgy, hogy több percig is kibírom, de utána jön a visszaesés. Nagyon rossz érzés, hogy amíg élek, ettől nem tudok megszabadulni.

Burgermeister 2017.04.05. 05:57:33

Sexállat vagyok én is. Akkor most csináljam vagy ne csináljam?

moonshadow 2017.04.05. 10:27:50

szexfüggőség nincs, mivel biológiai funkció, mint az evés-ivás, ürítés, lélegzetvétel. Mostanában divatos fogalom, amit a feministák találtak kii a férfiak megbélyegzésére, mert egy (ön)kielégült férfit nem tudnak szexmegvonással zsarolni, manipulálni. Ezért a szexuális igényüket nő híjján egészségesen és higiénikusan és olcsón önkielégítéssel kiélő férfiakat szexfüggőnek bélyegzik. A nő hiány pedig a nők hipergám ösztöneire vezethetők vissza, ami annyit takar, hogy a nők mindig a férfi felhozatal státuszban és kinézetben felső 10%-ából választanak szexpartnert, így a nők 80-90%-át a férfiak 10-20%-a dugja, a többinek meg marad a netpornó.
ferfihang.hu oldalon érdemes olvasgatni a valóságról.

Provokat Úr 2017.04.05. 12:44:11

@moonshadow: Vazze! Elég csökkent értelmű a hozzászólásod. Azzal akarod bizonyítani, hogy nem lehet kórós valakinek a szexualitáshoz való viszonya, mert uolyan biológiai funkció mint az evés, meg az ivás?
Aha, szóval bulímia, sem létezik, meg meg aneroxia sem, mert az evés is biológiai funkció. Értem. Meggyőztél.
Kár a béna felütésért, mert amit utána írsz abban van valami igazság.

chrisred 2017.04.05. 12:45:31

@moonshadow: Az illető a cikk szerint családapa, szóval a választási perióduson túl van. Szerintem a szexfüggőség a "jó dolgában azt se tudja,mit csináljon" trendi verziója. Egy átlagos családapának az alvásra se nagyon jut ideje.

driopios 2017.04.05. 13:33:58

@moonshadow: hát persze. De ha a feleségedről derülne ki, hogy szexfüggő, és már a teljes társasház megvolt neki meg az utcából mindenki (munkahelyén is mindenki, de az alap), akkor is ilyen nyitott és megengedő lennél, sőt, tagadnád az egésznek a létjogosultságát, hisz "biológiai funkció, mint az evés-ívás." :S

Lúdvérc 2017.04.05. 13:57:52

Mindenkinek van igazsága, én is kicsit sarkítottam az oxigénnel. De meg kéne érteni, hogy minden ilyennek megvan az oka, azt kellene feltárni, nem a tüneteket kezelni. Azzal, hogy megvonja magától/lecsökkenti a szexet, csak a szőnyeg alá sepri a problémát. Ha pechje van, majd ehelyett valami rosszabb fog kijönni rajta, amit eddig a szex levezetett, pl. agresszió. Még említi is a családját, vallásos család, kapcsolatfüggőség. Na ott kéne szépen körülnézni, utánajárni, feloldani ezeket a dolgokat. Pszichológus, terápia, vagy ha ezóbb beütésű, akkor kineziológia. Így csak a függőségét fogja cserélgetni, és én mondom nektek, a szexnél csak rosszabb jöhet.

Yda 2017.04.05. 14:07:46

Ez az agy biokámiája miatt van így. Belenyúlunk a jutalmazó (örömérzetet okozó - dopamin) és ezt a túlpörgött állapotot visszaszabályzó (gaba - ez egy aminó vajsav) rendszerbe. A lelki okokra visszavezethető túlzott "örömkeresés", egy egyensúlytalan állapotot hoz létre, amit a szervezet igyekszik a dopamin termelés visszafogásával leszabályozni. Erre a leszabályozásra az ember az örömöt kiváltó dolog újabb, még gyakoribb, nagyobb adagokban történő ismétlésével, bevitelével reagál. (alkohol, szex, kábítószer stb.) Növekszik az igény és nő a tolerancia szint. A szervezet védekezik és erre mégjobban leszabályoz. Ez az intenzív leszabályozás, az embert a negatív tartomány, a depresszió felé tolja, egy negatív spirálba kerül, amit az addig örömet okozó dolog, még intenzívebb bevitelével igyekszik ellensúlyozni. Ilyenkor azonban, már nem egy normális egyensúlyi állapotból indul az örömérzet felé, mint az elején, hanem egy mély negatív állapotból, és az egyre növekvő adagok csak arra elegendők, hogy elérje, vagy legalább megközelítse a normális egyensúlyi állapotot és újra embernek érezhesse magát. Ez minden függőség lényege. A szexfüggőnek már nem okoz örömet a szex, a napi túléléshez van rá szüksége.
Azért nem múlik el, mert létezik egy sejtszintű, egy biokémiai szintű, emlékezés. Amikor jön az ingerület, valami ami a dopamin termelést serkenti (szer, viselkedés stb.) a szervezet felismeri a jól ismert mintát és az ismert módon reagál rá. 10 év tiszta időszak után is, később már bármikor. És mivel a folyamat a különböző függöség típusoknál ugyanaz, ezért egy már valamitől függővé vált emberre, az összes függőséget kiváltó dolog veszélyes. Esetünkben a poszter a szexfüggőségét nem gyógyítgathatja mondjuk alkohollal. Van erről egy jó előadás (1ó 10 perces) ha valakit érdekelne:
www.youtube.com/watch?v=qbMwAAHInV0

dívamacska 2017.04.05. 14:34:55

@moonshadow: Keserű hangod alapján te nem a férfiak azon 10-20 százalékába tartozol, akik állításod szerint a nők nagy részét dugja.

Gour 2017.04.05. 21:28:46

Ez most ugye egy vicc? :)Egész életemben csajoztam és a legközelebbi barátaim is szexragadozó férfiak. Mi a fene lenne normális ha nem az, hogy vonzódunk a nőkhöz és le is fekszünk velük?? :)

Gour 2017.04.05. 21:38:55

@moonshadow:

Pontosan így gondolom én is. Annyit tehetünk ellene, hogy a mátrixban lévő férfitársainknak elmondjuk, létezik egy világ a kétségek és elfojtások falán túl, ahol bármit megtehetnek. Ki kell törölni az agyból a nők által telepített szotvert és csak hagyjuk szabadon dolgozni a bennünk szunnyadó ösztöneinket. Férfiak vagyunk, nem ólomkatonák az asztalon.

moonshadow 2017.04.05. 22:11:49

@dívamacska: Mellényúltál, boldog párkapcsolatban élek.

moonshadow 2017.04.05. 22:16:20

@Provokat Úr: Szerintem neked csökkent értelmű a felfogásod. A szexfüggőség cimkéjét manapság előszeretettel ragasztják bármely, a szexualitását önkielégítéssel kiélő fiatalemberre, mintha csak az elhízást egyszerűen ételfüggőségnek tulajdonítanák.

moonshadow 2017.04.05. 22:20:35

@chrisred: Az önkielégítés mondjuk netpornóval, jó hatással van a házaséletre szerintem, mert elsimítja a felek közötti étvágykülönbségből fakadó feszültségeket, és az együttléteket különleges alkalmakká teszi.
a rendszeres gépies reszelgetésnek semmi értelme, akkor inkább netpornó.
Azzal meg ne jöjjön senki, hogy egy 20 éve tartó jó házasságban mindkét félnek ugyanolyan lelkesedéssel essenek egymásnak napi rendszerességgel mint a nászéjszakán, mert körberöhögöm.

moonshadow 2017.04.05. 22:22:27

@driopios: Olyan nincs, hogy szexfüggő, a szex, mint minden más, az agyban történik, a test csak egy eszköz amit az agy irányít.

moonshadow 2017.04.05. 23:06:20

Beleolvastam slaa.hu oldal tartalmába. Nekem vallási szektának tűnik, ami bűntudatot próbál kelteni a természetes szexualitásuk megítélésében bizonytalan manipulálható emberek körében, akik miután elhitték a sok bűntudatkeltő maszlagot, megpróbálják megváltoztatni magukat, bigott vallásos hülyeségekkel. Ami ugyan nem fog menni, mert a lélegzetvételt sem lehet leállítani akarattal véglegesen, mint ahogy a biológiailag természetes szexualitást sem, de minél jobban elmélyednek az önostorozásban, annál több pszichés problémájuk lesz, és annál jobban ki lesznek szolgáltatva a szektának.

Provokat Úr 2017.04.06. 11:27:06

@moonshadow: Akkor ezt kellett volna írnod, és nem azt, hogy amiatt nincs szexfüggőség, mert a szex uolyan biológiai funkció mint az evés-ivás. Egyébként meg az újabb példád ismét telitalálat, mert az elhízás ellen igenis lehet küzdeni (teszik is sokan). Akkor a szexfüggőség ellen is. Vagy megint nem ezt akartad írni?

Provokat Úr 2017.04.06. 11:35:57

@moonshadow: Abban nincs igazad, hogy nem lehet leállítani a természetes szexualitást akarattal. Sok esetben valóban még rosszabb pszichés problémákat fog okozni. De sok olyan spirituális ember van, aki teljesen lemond a szexről, hogy saját megvilágosodására koncentráljon. Ők persze minden mást is megtagadnak maguktól és jellemzően egy szál ágyékkötőben elmélkednek naphosszat. Nem mondom, hogy követendő, de arra biztosan bizonyíték, hogy le lehet mondani a szexről. Szóval nem olyan mint a levegővétel.
Arról meg amit az önkielégítésről írsz egy párkapcsolatban csak annyit, hogy minden mérték kérdése. Amíg ez nem megy a "rendes" házasélet rovására, addig szuper. Még jó is lehet. De mondjuk abban a pillanatban, mikor az egyik fél a sok netpornó hatására hirtelen ragaszkodni kezd valamihez amit a másik fél nem akar (mondjuk szex hármasban) és csak akkor tud igazán élvezni ha ezt látja, akkor már baj lesz.

Szexfüggő 2017.04.08. 22:57:05

Zoltán vagyok, szexfüggő. Rólam szól a cikk. Nagyon jó hozzászólások érkeztek, most néhányra reagálnék.

@Burgermeister: a függőség szempontjából kérdezed, hogy csináld-e? Nem mindenki függő, aki sokat szexel. Egy jó módszer, hogy leteszteld magad: próbálj meg 30 nap teljes absztinenciát a szexben. Ha kibírod nagyon durva elvonási tünetek nélkül, minden jel arra mutat, hogy nem vagy az. Persze ez még nem jelenti, hogy később nem válhatsz azzá, ez egy progresszív betegség.

Vannak persze a függőségen kívül más szempontok is arra, hogy csináld-e vagy se, de szerintem nem azt kérdezted.

@Yda: Nagyon jól leírtad ennek a biokémiáját! Köszi az előadást!

@moonshadow: "Ezért a szexuális igényüket nő híjján egészségesen és higiénikusan és olcsón önkielégítéssel kiélő férfiakat szexfüggőnek bélyegzik." Lehet, hogy félreérthető voltam az interjúban, de arról szó sincs, hogy aki önkielégít, az automatikusan függő! (sztem ez bármilyen más -hagyományos vagy szokatlan- szexuális viselkedésre is igaz). Van azonban egy fontos különbség.

Ha tudod kontrollálni, hogy kivel, mikor és milyen körülmények között szexelsz (vagy önkielégítesz), akkor nem vagy függő. Egy függő viszont teljesen elveszti az irányítást önmaga felett. Olyan dolgokat képes megtenni azért, hogy a napi adagját megszerezze, ami túlmegy minden épeszű határon, legyen az testi, lelki, erkölcsi vagy anyagi korlát. Például nyomorog, de a fizetése legnagyobb részét rendszeresen prostikra költi. Vagy gumi nélkül szexel olyan nőkkel, akikről sejti, hogy minden nap mással fekszenek le. Esetleg olyan szexuális praktikákat folytat, amiket már egyáltalán nem élvez, de kényszerből csinálnia kell újra meg újra meg újra... (és eljut egy ponting, amikor az öngyilkosság tűnik egyedül jó megoldásnak). Számos példát tudnék még hozni, ami velem vagy másokkal előfordult.

Mi az SLAA-ban nem ragasztunk senkire címkét. Mindenkinek magának kell felismernie, hogy szex- vagy szerelemfüggésben szenved.

"Olyan nincs, hogy szexfüggő, a szex, mint minden más, az agyban történik, a test csak egy eszköz amit az agy irányít." Amint korábban Yda írta, minden függőség nagyon hasonlóan zajlik le. Ebből a szempontból igazad van, hogy a szexfüggőség tulajdonképpen bármilyen más függőség is lehetne, de épp a szex a tárgya. Viszont ha szexfüggőnek azt a meghatározását vesszük, amit írtam, hogy nem tudja kontrollálni, kivel, mikor és hogyan szexel, akkor szexfüggők tényleg léteznek. Én vagyok az egyik, és ismerek sok más szexfüggőt is.

@Lúdvérc: "De meg kéne érteni, hogy minden ilyennek megvan az oka, azt kellene feltárni, nem a tüneteket kezelni. Azzal, hogy megvonja magától/lecsökkenti a szexet, csak a szőnyeg alá sepri a problémát. "

Igen, igazad van. Az SLAA-ban ezt így is csináljuk. Nagyjából az első 3 lépés szól arról, hogy abbahagyjuk a függő viselkedést. A többi pedig hogy alaposan feltárjuk a mélyebb okokat, rendbehozzuk a kapcsolatunkat önmagunkkal és másokkal, és teljesen új alapokra helyezzük az életünket.

A túlzott szex csak egy tünet, nem az igazi ok. Ezért is mondtam, hogy a szexuális anorexia nem megoldás. Az SLAA-ban az a cél, hogy a szexualitásunkat egészségesen tudjuk megélni.

@Gour: Én is pont ezt csináltam évekig, mint te. Soha nem is gondoltam, hogy függő vagyok, csak hogy nagy a szexuális étvágyam. Szerintem se rossz, hogy vonzódunk a nőkhöz, és akarunk velük ismerkedni. A gond azzal volt, hogy sokszor kihasználtam őket. Érzelmi zsarolással, hazugsággal, trükközéssel rávettem őket a szexre, mielőtt igazán akarták volna. Olyan nőkkel is együtt voltam, akiket így utólag baromi visszataszítónak találok. És nem bírtam abbahagyni az ismerkedést. Sokan nem gondolják magukról, hogy függők. Ha szeretnéd megtudni, ugyanazt javaslom, mint Burgermeister-nek.

@moonshadow: "Nekem vallási szektának tűnik, ami bűntudatot próbál kelteni a természetes szexualitásuk megítélésében bizonytalan manipulálható emberek körében"

Az SLAA nem szekta és nem is felekezet. Minden tag maga határozza meg, hogy miben vagy kiben hisz (ezért használjuk sokszor a Felsőbb Erő kifejezést). Ez lehet az univerzum, Isten, vagy bármi. Sőt, sokan ateistaként vagy agnosztikusként lépnek be az SLAA-ba, de menet közben általában kifejlődik valamilyen személyes hitük. Egyébként az egész SLAA az Anonim Alkoholisták mintája alapján jött létre, ami egy sokkal ismertebb szervezet. Ha érdekel, nézz utána.

A másik, hogy senkiben nem akar az SLAA bűntudatot kelteni, sőt, épp hogy elfogad bárkit, aki csatlakozni szeretne. Itt senkinek nem kell szégyellnie, amit tett. Általában amikor csatlakozik valaki, már elérte a mélypontot, és óriási bűntudat van benne azon dolgok miatt, amiket függőként csinált. Nekem nagyon felszabadító volt, hogy ezekről a dolgokról nyíltan beszélhettem. Most már közel sincs bennem akkora szégyen és önmarcangolás, mint korábban. Egyszerűen csak nem teszem meg ezeket a dolgokat, egy éve és négy hónapja.

A cikkben és a kommentekben is csak a saját nevemben nyilatkozom, nem az egész SLAA nevében.

chrisred 2017.04.09. 07:03:45

@moonshadow: Nem bírok semmi összefüggést felfedezni a két hsz között.

Gour 2017.04.10. 08:28:42

@Szexfüggő:

Lehet, hogy én is függő vagyok, de nem érdekelne ha ezt már annak hívják. Nagyjából még van 15-20 jó évem, addig csutka gázzal húzom neki, minden téren. Illetve külön szórakoztat ahogyan a nők ezt devianciának tartják, mert ugye mi más is lehetne egy nem monogám férfi.. :)

Szexfüggő 2017.04.10. 22:02:47

@Gour: Szíved joga. Mi nem kényszerítünk senkit.

moonshadow 2017.04.11. 17:11:15

"Az S.L.A.A. 12 Lépése
1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk szex- és szerelmi függésünkkel szemben, - hogy életünk irányíthatatlanná vált.
2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket.
3. Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket a saját felfogásunk szerinti Isten gondviselésére bízzuk."

Ezek szerintem nem jó irányok, mert.
1. Senki nem tehetetlen semmilyen függőséggel, csak legfeljebb még nem találta meg a megoldást.
2.-3. Felelősség, és a cselekvés áthárítása.
süti beállítások módosítása