Erősítést kért a rendőrség a labradorom miatt...
2017. július 29. írta: Imre Anda

Erősítést kért a rendőrség a labradorom miatt...

Amikor „túltolja” a hatóság az intézkedést!

Régen jártam már az Omszki tónál a kutyámmal, ezért gondoltam kimegyünk egy rövid időre. A főútról a parkolón át érkeztem a tóhoz, ahol semmilyen tiltó táblát nem láttam arra vonatkozóan, hogy az egész területre nem lehet bemenni kutyával. Rövid séta után, a műúton egy Városrendészet feliratú autóból kiszállt egy egyenruhás férfi, aki alpári stílusban kérdőre vont, hogy merészelek ott tartózkodni, és azonnal hagyjam el a területet a kutyámmal, és igazoljam magam.  Mondtam neki, hogy nem láttam a táblát, de azért beszélhetne normálisabb hangnemben egy nővel. Természetesen tovább gyakorolta a „ráruházott hatalmát”, és emelt hangon mondta, hogy az üzlet felé menjek ki a parkból.  Én mentem tovább a főút felé a parkolón át, nem gondolva, hogy ettől végleg elborul az agya. Miután kiértünk a területről, elindultunk a patak mentén, ahol viszont tábla jelzi, hogy szabad kutyával közlekedni. Ennyivel azonban nem elégedett meg az egyenruhás, időközben szólt a rendőrnek, így most már ketten jöttek utánam a hídon, ezzel is demonstrálva a megfélemlítést.   A rendőr felszólított, hogy igazoljam magam, én értetlenkedve álltam a kutyámmal: most tényleg ez neki elégtétel? A rendőr nem csak fenyegetett, hogy előállít a szentendrei kapitányságon, de még a törött vállamat is megrángatta! Miután mondtam neki, hogy ezt ne csinálja, megkérdezte, hogy hívjon-e mentőt a kezem miatt? És persze jött a további kioktatás: a labrador nem mehet az utcán szájkosár nélkül! Miközben ez az ominózus jelenet zajlott a szerv egyik embere erősítésért telefonálhatott, mert egyre érkeztek a rendőrautók, kiszállva belőle az egyenruhások és jöttek felém… mindez egy családbarát kutya miatt, akivel bemertem lépni arra a területre, ahol nincs látható helyen a kutyát bevinni tiltó tábla! De ha már elkövettem ezt a cselekedetet, mint magyar, adófizető állampolgár, ráadásul nő, joggal várhatom el, hogy a hatóság, emberi módon lépjen fel, normális hangnemben közölje velem, amit kell, a rendőr ne rángassa a kezemet.

mona_lisa.jpg

És mondhatnám azt is, ha nem egyedül vagyok a helyszínen, hanem egy jól megtermett férfival, valószínű, hogy a városrendészeti alkalmazott, nem beszél velem ilyen hangnemben. A rendőrnek bediktáltam az adataimat, ekkor már annyira fel voltam háborodva, hogy remegtem, ő meg nagy kegyesen azzal engedett el, hogy feljelent az igazoltatás megtagadása miatt.

Az eset tanulságos, és szomorú is egyben: tényleg egy városrendészeti „Senkiházit” erre tanították mielőtt felvette az egyenruhát? Az intézkedő rendőr megrángathatja a törött vállamat, miközben nem egy bűnöző vagyok, hanem állok az utcán a kutyámmal? És vajon a szolgálat végén milyen jelentést írnak majd erről a „tisztelt szerv alkalmazottjai” akik túlerőben voltak, cseppet sem tisztelték a nőt, és hogy a kutyákat sem kedvelik, az egészen nyilvánvaló.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr6012698039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papierusz 2017.07.30. 13:32:11

vessünk véget a kutyasétáltatók uralmának! Engem is zavar, hogy közterületeken grasszálnak a kuyák póráz, szájkosár nélkül, gátlástalanul végigszagolva mindent , beledugják az orrukat a babakocsikba, kosarakba, férfiak lába közé. Legutóbb egy dög a lezárt biciklim kerekét hugyozta végig, telibe kapva a biciklizárat, nyilván kellemes volt utána kinyitnom. A gazdái két méterrel arrébb pocoltak, le se szarták, egyedül azért nem rúgtam bele a dögbe, mert ott voltak a kisgyerekeik is.
Szóval közterületen póráz és szájkosár kötelező. És a másik ember jogainak tiszteletben tartása is.

Imre Anda 2017.07.30. 13:35:58

a cikk nem erről szól!

Karipapa01 2017.07.30. 13:41:03

"...egy egyenruhás férfi, aki alpári stílusban kérdőre vont..."
"...de azért beszélhetne normálisabb hangnemben egy nővel. "
"...és emelt hangon mondta, hogy az üzlet felé menjek ki a parkból. Én mentem tovább a főút felé a parkolón át..."
"A rendőr nem csak fenyegetett, hogy előállít a szentendrei kapitányságon, de még a törött vállamat is megrángatta! Miután mondtam neki, hogy ezt ne csinálja, megkérdezte, hogy hívjon-e mentőt a kezem miatt?"
"És persze jött a további kioktatás: a labrador nem mehet az utcán szájkosár nélkül!"
"De ha már elkövettem ezt a cselekedetet, mint magyar, adófizető állampolgár, ráadásul nő..."
"...ő meg nagy kegyesen azzal engedett el, hogy feljelent az igazoltatás megtagadása miatt."

Egy NŐ !! (ez fontos) aki magyar és adófizető szájkosár nélkül "sétáltat" egy nagytestű kutyát és emiatt vitába keveredik a hatósággal, a helyszínt nem a hatóság által meghatározott úton hagyja el, intézkedésnél megtagadja az igazoltatást, megsértődik hogy a "családbarát" (de nem biztos, hogy idegenbarát) kutyája miatt intézkednek vele szemben, lesenkiházizza a hatóság embereit és nehezményezi hogy nem tisztelték benne a "NŐT" !! Ezt még közzé is teszi! Sőt a férjével fenyeget! Ez igen! Azt sajnos nem írta, hogy otthon sírtak a gyerekek. Kimaradt... :D Hölgyem! Legközelebb jobban figyeljen oda! :P

Sir Galahad 2017.07.30. 13:41:42

Bocsánat, de ahogy én tudom, a szájkosár nem kötelező, csak a póráz. A szerző arról mélyen hallgat, hogy póráz volt-e a kutyán. Az igazoltatást megtagadni viszont nem valami okos dolog...

A sztoriban a számomra legviccesebb motívum az, hogy a poszt szerzője ivari alapon különleges elbánást követel magának, kétszer is. Tehát akkor egy férfiemberrel lehet kiabálni, meg lehet rángatni a vállát?

pancel 2017.07.30. 13:48:00

Kedves posztoló, pár helyen lyukat lőttél, és még neked áll feljebb.

1.: Ahová mentél, nem lehet kutyával bemenni. Régi, de igaz mondóka: "A szabály nemismerete nem ment fel a büntetés alól", ergó ha én csukott szemmel megyek el az ötvenes tábla mellett kilencvennel, akkor sem hőböröghetek a csekk miatt.

2.: Joggal igazoltattak, az, hogy Te nem vagy képes emberi módon átesni egy hatósági ellenőrzésen, az nem a szerv hibája.
Egy normális világban ez úgy zajlik, hogy ha rossz helyre megyek és megfognak, akkor közreműködök, a leggyorsabban elhúzom a belem onnan és bocsánatot kérek (elvégre Te b*sztad el, nem ők).

3.: Kiscsillag, te valamit nagyon félre értelmezel az illemszabályokkal kapcsolatban: Azt elvárhatod, hogy az étteremből kifelé ajtót nyissanak neked vagy a buszon egy nálad fiatalabb hímnemű átadja a helyet, de hivatalos ügyek jelenleg még nem köthetők nemhez, Neked is pont ugyanannyi segglyukad van mint nekem pl.
...egyébként lefogadom, hogy Te, aki rinyálsz, hogy nem Nőként kezeltek, pont Te fogsz az egyenjogúságért is sírni...

4.: Erősítést hívnak: Ez csak azért lehetett, mert nem voltál együttműködő! A kutyára igenis kell szájkosár, ez nem opcionális (ez is szabály). Mivel Te nem voltál együttműködő és még kutyával is voltál, így azt akár fegyverként is használhatod ha a kiképzése olyan. És mielőtt elkezded szajkózni, hogy labrador, azt se felejtsd el, hogy a pincsi éppúgy el tudja bárki torkát harapni mint egy rottweiler.

Szóval szerény vélemény véleményem szerint keresd meg őket (kutya nélkül), és bocsánatkérésképp vigyél nekik egy tábla csokit!

Anna King 2017.07.30. 14:00:32

Nem tudom a szajkosar kotelezo-e, de ...no letemre nekem is feltunt hogy a poszter azzal rakarozik hogy o no... ez eleg sportszerutlen a ferfi kutyasokkal szemben. Az megint mas kerdes hogy magyarorszagon divat az 'elobb orditunk aztan kerdezunk' viselkedes foleg azok reszerol akiknek legkisebb hatalom is van a kezukben

zsoci 2017.07.30. 14:06:36

Na pont ezert nincs szukseg ezekre az kozterultfelogyokre, akiket meg at is lereszteltek, majd a felelemkeltes kedveert ugyanolyan ruhaba csomagoltak, mint a rendoroket. Amugy meg felhaborito ez a kutyafobia mindenfele. Miert kell ekkora cirkuszt csinalni ebbol?

Imre Anda 2017.07.30. 14:07:31

@Karipapa01: bízom benne, hogy ezt nem mindenki látja így!

zsoci 2017.07.30. 14:07:50

@papierusz: baromsag. Rad kene szajkosarat adni, akkor megtudnad, hogy milyen. Radasul hogyan fogja megakadalyozni a szajkosar a kutyat, hogynlepisilje az ocska biciklid?

zsoci 2017.07.30. 14:09:07

@Karipapa01: a kozteruletes patkannyal nem kotelezo egyuttmukodni. Az csak egy senkihazi.

Karipapa01 2017.07.30. 14:11:36

@Anna King: Kedves Anna! Ne általánosíts! Vannak emberek, akik egy normál hangnemű, de határozott felszólítást is ordítozásnak minősítenek. Pédaképpen elmesélem, hogy a minap a Sparból kijövet vissza akartam tolni a bevásárlókocsit a helyére. Egy idősebb hölgy éppen ott pakolt a banyatankjába és elállta az útat. Kis ideig vártam, aztán szóltam neki, hogy "hölgyem ne haragudjon, szeretném betolni a kocsit". Erre elkezdett visítani, hogy mit képzelek, milyen hangnemben beszélek vele.... és a pakolászás helyett üvöltve cirkuszolt. Szerencsém volt, hogy mögöttem is álltak, mert különben mindenki azt hitte volna, hogy zaklattam a hölgyet. Most akkor mi van az "ordítunkkkal" ?

Karipapa01 2017.07.30. 14:14:21

@zsoci: A "a kozteruletes patkany" egy a hatóságot képviselő ember! Kedves @zsoci ! A patkány te vagy!

papierusz 2017.07.30. 14:15:38

@zsoci: hogy ne pisilje le az ócska biciklim, arra nem a szájkosár való kedves zsoci, hanem a póráz. Meg a másik ember tulajdonának és jogainak tiszteletben tartása. Meg egy kis józan ész.
Egyébként egy kiváló posztot tudnék javasolni neked az elvakult kutyaimádókról, amolyan görbe tükör keretében:
modoros.blog.hu/2014/01/01/a_kutyas_no
Barátsággal: papierusz

zsoci 2017.07.30. 14:17:55

@Karipapa01: aaa, csak nem szinten ezekhez a semmirekellokhoz tartozol? Nagyon igy latszik. Semmilyen erdemi minkat nem vegeznek, csak vegzal ak, es indokolatlan penzbeszedest folytatnak. Egy normalis orszagban mar regen eltuntek volna.

Karipapa01 2017.07.30. 14:27:50

@zsoci: Neked is elmesélek egy történetet:
Társasházban lakom, a ház előtt régebben volt gyep. Nem gondozta senki, kiszáradt, tönkrement. Mi lakók úgy gondoltuk, hogy szépre megcsináljuk, felástuk, megtrágyáztuk, beültettük fűmaggal és (nem ingyenvízzel) locsolgattuk, amíg ki nem nőtt a fű. Már majdnem jó volt, amikor egyszer csak ráállt egy teherautó és tönkre tett mindent. Jött a közteres, lefényképezte, feljelentette. Azt a cirkuszt! Mert hogy nincs parkoló, meg mi köze hozzá a szemét közteresnek... Véleményed?

"aaa, csak nem szinten ezekhez a semmirekellokhoz tartozol? "
De! ODA! Mert ugyan nem ott dolgozom, de amíg engem véd, addig mellette állok!

Anna King 2017.07.30. 14:39:11

@Karipapa01: szerintem nem ez a jellemzo

"Leona" 2017.07.30. 14:39:45

Sajnos nagyon magyar ez a történet...Rossz magyar feeling, ezért rossz itt élni...megkeresítik csak egymás életét itt azemberek, képtelenek a normális együttélésre, az elfogadásra.
Sajnálok minden megkeseredett embert, aki bunkó paraszt álarcot vesz fel, ahelyett , hogy próbálna egy normális, emberi szintet produkálni, pláne munkaidőben. Igen, a közteresre gondolok, aki, ha képes lett volna egy kultúráltsági szintet elérni a kommunikáció során, ami ugye elvárás lenne ebben a munkakörben, akkor valószínű, hogy ez a poszt el sem készült volna, valószínű, hogy egy szánalmas konfliktussal kevesebb lehetett volna ebben az országban.....nade nem:((

gabiiii 2017.07.30. 14:48:15

Nem tisztelték benned a NŐT? Így jártatok nyuszifül. Kellett nektek az egyenjogúság, meg az emancipáció!

lombozódó 2017.07.30. 14:55:35

@pancel: Nem kell szájkosár.
Igazolni nem köteles magát ezeknek a semmilyen szervezeteknek / ezek már túltengenek és játsszák az agyukat, nem hatóságok , felesleges ingyenélők / a rendőrnek hitelt érdemlően igen. ha megtagadja előállíthatják. / vagy az is szórakozik kicsit /

Alick 2017.07.30. 15:04:53

@lombozódó: Valójában igazoltathat és még más intézkedésekhez is joga van:

www.kozterulet-felugyelet.hu/A_felugyelok_jogosultsagai

zsoci 2017.07.30. 15:13:33

@Karipapa01: remelem soha, senki mas nem fog megvedeni semmitol. Nyald a segguk ha ennyire jol esik, en lenezem es akadalyozom oket ahhol csak tudom.

zsoci 2017.07.30. 15:15:42

@gabiiii: gusztustalan a gondolkodasod! Minkoze egyenjogusagbak, a nok tiszteletehez? Semmi! Tok igaza van sajnos, azert mertek vele pattogni, mert nem egy 190cm-es 100kg ferfi volt. Ez pont az a izlestelen lenezes amit amai magyarorszagon oly eloszeretettel sugaroznak. Latom van termekeny taptalaj.

midnightcoder2 2017.07.30. 15:36:07

@zsoci: Valóban nem kellenek közterület felügyelők. Sőt, rendőrök sem. Én pedig veszek egy leopárdot, és a nap vége után elmegyünk sétálni. Közben kutyára vadászunk - és ha közben Leo egy-két kutyást is felzabál, az pláne tiszta haszon. Ha az ember ragadozó vadállatokal sétálgathat az utcán szabályozás nélkül, akkor azt ne korlátozzuk le csak a kutyafélékre.

gabiiii 2017.07.30. 15:56:07

@zsoci: Látom nem érted: azért mertek vele pattogni, mert nem volt 190cm magas és 100kg. Ha csenevész férfi lett volna, akkor is leüvöltik a fejét. De ő pusztán női mivolta miatt követel magának privilégiumokat. Na ez nem fér bele az egyenjogúságba és durván szexista magatartás! Azonos jogok, azonos kötelességek = azonos leüvöltés. Ez van.

csodalámpa 2017.07.30. 15:57:59

Hát, nekem 2 kutyám van, nő is vagyok, de nem tudok azonosulni a bloggazdával. Ha véletlenül bemegyek olyan helyre, ahova nem lehet kutyával menni, akkor nem nekem áll feljebb....én sokat tömegközlekedek, rendezvényekre járok a kutyáimmal, soha nem volt semmi konfliktusunk. Talán mert mindhárman iskolázottak vagyunk, és tudunk viselkedni. :) mellesleg seggfej gazdikkal volt már balhénk... :(

nemjogasz 2017.07.30. 16:10:11

Azért mindig jó látni, hogy a hatóságok milyen elánnal ugranak az ilyen egészen jelentéktelen, senkire nem veszélyes fing ügyekre.
Ugye ha egy normál, védtelen állampolgárral kell indokolatlanul kötözködni, akkor egyből ott vannak tízen. Persze ha betörést kellene felderíteni, kocsmai verekedésnél intézkedni, estleg elítélt maffiózót megkérdezni, hogy jogsi nélkül vezetve két halottal járó baleset okozása után hogyhogy a belvárosban vezetgeti a vadiúj luxusautóját, na akkor rögtön eltűnik az összes. Viszont ha valaki ételfestékkel megdob egy épületet, akkor azt rögtön kéz és lábbilincsben viszik gyorsított eljárásra, vagy ha valaki éppen egy kormányközeli cég kirabolt irodájának 1 km-es körzetében tartózkodott, azt beidézik...
Békés állampolgárokat fenyegetni, zaklatni, ennyit tudnak ezek...

2017.07.30. 17:09:10

Nem vagyok odáig a kutyásokért, akiknek az ebük szent és emberpótlék, de az biztos, hogy Magyarországon a közterületesek meg rendőrök sose a roma és panelproli polgártársak által erődemonstrációként tartott pitbull, Staffordshire, masztif, rottweiler, doberman kutyákat vagy, idős emberekre támadó idegbeteg tanyasi kuvaszokat találják meg, hanem általában ilyen labrador, vizsla, skót juhász jámbor állatokat. Vajon miért? Nem csípem a kutyákat, de azért van anmyi tapasztalatom, hogy ne egy labradortól fossam össze magamat.

pancel 2017.07.30. 17:13:35

@lombozódó: Valóban, utána olvastam, ebben igazad van, DE:

Igenis igazoltathat, mert rendészeti feladatot lát el.

Másrészt: Érdekes, mindig csak azoknak van baja a közterületesekkel (városrendészekkel), akik képtelenek szabályok mentén élni.
Gondolom, akkor nem háborogsz, amikor épp a Te életedet könnyítik meg ezek az "ingyenélők": Mondjuk amikor a graffitiseket feljelentik, miközben a házadat rajzolják össze, vagy épp a brazil gépsort, amikor az utcádat nem a szabályoknak megfelelően döntik romokba. Akkor sem hőbörögsz, amikor az utcai műtárgyakat rongálókat, vagy a szabálytalanul (akadályozva mondjuk téged) büntetik rommá.

Valahol az az érzésem, hogy Te is az vagy, aki úgy papol a közösségi együttélés szabályairól, hogy pontosan lesz*rod annak tartalmát, jelentését és jelentőségét!

Részemről be is fejeztem a vitát, köszönöm a lehetőséget!

teofilka 2017.07.30. 17:23:46

@papierusz: szia, bicsanat, hogy beleugatok, de ha van poraz a kutyan, akkor is hugyozik.
Nekem is van kutyam, mikor latom, hogy mire keszul (pisi vagy kaki), es olyan helyen van, akkor megtiltom neki. Ehhez nem kell sem szajkosar (ami nem kotelezo, csak ott, ahol ezt eloirjak, pl: kozossegi kozlekedes), sem poraz, csupan a gazda maximalis odafigyelese.
Kerteshazban elunk, es mindig ledobbenek, hogy vannak olyan kutyatartok, akiknek tobb napos szar szarad a kertjeben. Engem is felhaborit a sok pesti kutyaszar, es sosem fogom megerteni a gazdak igenytelenseget. De felhozgatnam a kutyafuttatokat is peldanak, ahol tobb a szar, mint barhol mashol...
Szoval a kutyasok kozott is van igenyes es igenytelen, ahogy bringasok kozott is van szabalykoveto es szabalytalan.
Celom ezzel a hozzaszolassal nem feszultseg generalasa, hanem egy fajta higgadt es csendes reakcio.

KUHULIN 2017.07.30. 17:27:57

Megható cikk a nőről és a "nyalatós" kutyusáról! Kicsit sírtam a végén... :P

incze 2017.07.30. 18:23:01

az a szerencséd, hogy nem migrácsok voltak, azok báncsák a nőket. a magyarférfi (egy szó) megvédi őket. néha a hajánál fogva.

jaegtoer 2017.07.30. 19:06:51

@papierusz:

Éppen lehetne beszélni a pórázra való és ajánlottan szájkosár viselésre kötelezendő bringásokról is, de minek.
A labrador legalább kultúrlény.

Indriq 2017.07.30. 19:14:27

Nem úgy van, hogy a rendőr se igazoltathat ok nélkül?
És én is úgy tudom, hogy póráz kötelező, szájkosár nem. (mármint a kutyára, nem a rendőrre :) )

jaegtoer 2017.07.30. 19:18:37

@KUHULIN:

Kifelejtetted a felsorolásból a feltehetően 160 IQ-s biztonsági őrt, és a hatalma és fölénye teljes butaságába töppedt rendőrt.

papierusz 2017.07.30. 19:27:45

@teofilka: világos, ha lett volna póráz a kutyán, nem tud a bringán közelébe jutni mert megfogja a gazdája. Bár, ki tudja?

papierusz 2017.07.30. 19:31:04

@jaegtoer: az. Egy tudatlan állat, ami a hulládból is jóízűen falatozik, ha úgy alakul.

jaegtoer 2017.07.30. 20:03:22

@papierusz:

Hozzászólásod csak megerősít abban, hogy a labrador mindenképpen kultúrlény.
Ne légy annyira nagyra azzal, hogy tudsz olvasni, írni, esetleg számolni. A labrador még mindig feletted áll.

Duplaxiii 2017.07.30. 20:37:13

Nincs itt semmi baj!
A csaj gyakorlatilag számtalan jogszabályt megsértett és a felszólításra nem engedelmeskedett, hanem az intézkedőt lekezleve, lenézve jártatta a száját.
Gyakorlatilag olcsón megúszta.
A történetben sehol sincs olyan, hogy nem az érvényes hazai jogszabályok érvényesek általánosan és az alól menthetnek fel egyedileg táblák.
Labrador ma közterületen CSAK póráz és szájkosár és csak ott engedhető el, ahol ezt jelzik.
A közteres a munkáját végzi, szól, moroghatsz is, de végrehajtod a kérését, utasítását.
A rendőr hivatalos szerv, hatóság, nem visszapofázol, hanem igazolod magad.
A csaj az a fajta, aki valami aktivista mozgalmár, valami gender alapú társadalom feletti szuperlény.
(Ha a gyerekeimmel sétálok kzöterületen, nem érdekel, hogy barátságos kutya vagy vad kutya, vegye pórázra és tegyen rá szájkosarat! Mert nekem így tetszik, ami azonban nem megy a jogszabályok fölé, csak megköveteli azok betartását. Mint a járdára parkolás, mert csak beugrik a boltba, a villamoson buszokon a zabálás, hangoskodás és a többi)

Duplaxiii 2017.07.30. 20:45:23

Vajon hogy állítható szembe egy bunkó közteres, bunkó rendőr egy háklis, számtalan jogszabályt megsérő primitív nővel?
A bunkókkal szemben ugyanis csak akkor lehet a jog területén állást foglalni, ha azt megszegik!
A történetben nem tették, csak bunkók voltak, míg a nő IS bunkó volt és még jogsértően is viselkedet...
De valami momentumos aktivista lehet, vagy blogger, mert neki igaza lehet.
Gondolom, ha velem találkozik és beverem a pofáját az ilyennek - mert nem köti meg a kutyáját), akkor is lesznek bloggerek, akik majd kiszerkesztenek.
.
Ja mert utom, kutyaellenes meg fideszes leszek, egy példa. hekket zabáltam a Szúnyog szigeten. bejön egy "család" két nyalókutyával. A kutyák nincsenek megkötve, elkezdenek szaladgálni a placcon. észlelem, hogy az egyik kapaszkodik fel a lábamon.
Nem érdekelt, hogy aranyos-e vagy a gazdi kisgyerekekkel van, lelőktem a dögöt (csupa nyál és karmolás lettem), elküldtem az anyjába a családot és kibasztam a háromnyegyedni kaját a kukába, mert onnantól már nem volt étvágyam.
EZ a mai kutyásállapot, a mindenhol szaratok, hugyoztatok, a boltba is beviszem kézben, a gyarekek közé engedem közterületeken.
Mert JOGUK van.
Az első kéztörésig!

Karipapa01 2017.07.30. 20:49:26

@zsoci: Bizonyára törvénykövető vagy.... Hacsak úgy nem...

jaegtoer 2017.07.30. 20:54:15

@Duplaxiii:

"_Gondolom, ha velem találkozik és beverem a pofáját az ilyennek - mert nem köti meg a kutyáját), akkor is lesznek bloggerek, akik majd kiszerkesztenek._"

Ne felejtsd el lerántani - a hajánál fogva- a földre. Te, te kis jogkövető, azaz jogkövező.

jaegtoer 2017.07.30. 20:58:32

@gabiiii:

Persze akit kecske ellett, az nyugodtan mondhat azt, ami jól esik. Hamár...

Indriq 2017.07.30. 21:07:33

csak átfutottam a kommenteket, eljutottunk már, hogy a nő libsi volt? :)

@Duplaxiii: mielőtt eldurran az agyad, nem kötelező a szájkosár ahol nincs külön figyelmeztetés rá.

varisztor 2017.07.30. 21:13:12

@Karipapa01: Az a városvédő parasztbanda nem hatóság. Az szólította fel útvonalat kijelölve a távozásra. No, azoknak én is csak azt mondtam volna, hogy: kisfiam! a kedves feleségednek parancsolgass, ha nem ver arcon a sodrófával, de nekem ne. A rendőrök meg nyilván a parasztbanda "intézkedő" tagjától informálódott és prekoncepcióktól terhesen érkeztek a helyszínre. Érdemes lenne a szentendrei rendőrkapitánynak is elküldeni egy levelet erről illetve a Budakalászi polgármestert is érdemes lenne tájékoztatni, hogy az egyenruha nem csökkenti a tahófalvi durungok bunkó stílusát, ezért nem érdemes őket öltöztetni. Inkább tegyék be őket közmunkára, ott a helyük.,

varisztor 2017.07.30. 21:14:43

@Duplaxiii: Hát...elmehetnél ilyen városi önkényes rendőrszerűségnek budakalászra, nem lógnál ki a sorból. Arra ügyelj, hogy férfiakkal is találkozhatsz, azopk meg arcon vernek majd egy emelővel és akkor elgondolkodsz a tahóságodon.

Karipapa01 2017.07.30. 21:20:46

@varisztor: "Az a városvédő parasztbanda nem hatóság..."
De, hatóság :D Nyugodj meg.

2017.07.30. 21:25:19

@Duplaxiii: sajnálom, hogy még nem verte be a pofadat egy ilyen "jóindulatú", iqnuku közteres... csak úgy demonstrative... :D

2017.07.30. 21:27:43

Egyébként vicces, hogy a sok tajtparaszt, amilyen az a duplaizé is, épp csak az első két-három sort hagyta figyelmen kívül.

2017.07.30. 21:38:17

Az nem zavarja az itt parasztozó gyökereket, hogy a kutyás nő esetleg hazudik? Én semmit nem hittem el a meséjéből, ha kutyásnak egyáltalán lehet hinni. Különben is, törött vállal miért kell dögöt szaratni a városban?
Nagyon nagy divatot csináltak a félkegyelműek a kutyaszaratásból, a normális emberek már nem tudnak hova lépni a sok szartól, talán Tarlós elvtárs asztalára kellene pakolni egy jó talicskányit, hogy térjen már magához és nézze meg, hogy mit tett ezzel a várossal.

@papierusz: "vessünk véget a kutyasétáltatók uralmának!"

Ideje volna. A leg alávalóbb csendháborítók egyik alfaja a kutyát sétáltató vadparaszt. Esze ágában sincs (vagy nagyon is jól tudja), hogy sétáltatáskor azt a dögöt több utcahossznyival is megugatja az udvarokban tartott többi dög, ezzel bosszantva a pihenni vágyó normális embereket. Ráadásul sok gyökér este "sétáltat", amikor senki nem látja, hogy más utcájában szaratja a rohadt dögjét.
A kupolás épületben ülő gazemberek többsége is tart otthon dögöt, tehát ebből nem lesz szigorítás. Meg tudnám könnyezni ezt a hatalmas nagy magyar kutyaszeretet, amikor időnként arról olvasok, hogy megint gyereket dobtak a kukába vagy hagytak a kórház lépcsőjén.

Moslék ország, moslék emberekkel.

2017.07.30. 21:46:58

"most már ketten jöttek utánam a hídon, ezzel is demonstrálva a megfélemlítést"

Jézusom... hol tanault ez fogalmazni?

"A rendőr felszólított, hogy igazoljam magam, én értetlenkedve álltam a kutyámmal"

A kutya értette, csak nem szólt semmit.

papierusz 2017.07.30. 21:58:38

@Duplaxiii: teljes mértékben egyetértek veled. Tolom a gyerekem kocsiban, szembejön egy dög pórázon, de a marha gazdája hagyja, hogy benyomva a pofáját a kocsiba. Más, megyek télen, nő jön a jorkiveszti szutyokkal, már lemegyek a járdáról, mert 10 méterről láttam, hogy bokán akar harapni. Nem tudott, de azért nekem akart rontani a féreg, gyorsan rárúgtam a fejére másfél kiló jeges havat, abba is hagyta a hörgést az a gennygombóc. Persze a gazdája meg rákezdett óbégatni.

jaegtoer 2017.07.30. 22:05:00

@kutyás majmok népe:

Szép zárszó.
Moslékországban moslék vagy magad is. Hánykolódj nyugodtan.

Indriq 2017.07.30. 22:06:18

@papierusz: te mint kutya expert, áruld már el a jövő nemzedékének, honnan tudod, hogy a kutya meg akar harapni?

papierusz 2017.07.30. 22:11:54

@Indriq: rámnézett és láttam a szemén. Egyébként az ilyen terrierek mind bolondok, állandóan habzik a pofájuk mint jaegtoernak/nek

Indriq 2017.07.30. 22:25:45

@Karipapa01: voila :)
"rámnézett és láttam a szemén." innen :)

van egy pár jele ha a kutya agresszíven lép fel, de a szeme pont nem árulja el :)

papierusz 2017.07.30. 22:30:23

@Indriq: igazából véve pont leszarom

Achos 2017.07.30. 23:08:28

@pancel: Szeretném látni azt a jogszabályt ahol előírják, hogy közterületen minden fajta kutyának kötelező a szájkosár. Teljes mértékben egyet tudok érteni azzal, hogy a kutya ne mászkáljon szabadon. Ne menjen oda idegenekhez és ne hugyozzon le se biciklit se autót. Szedjék össze a kutyaszart.
Azért legyetek már eszeteknél, ha valaki normálisan tartja a kutyáját és nem lát egy táblát ami valljuk meg Magyarországon nem meglepő nem kell mindjárt terroristaként kezelni. Hova tart ez az ország? Milyen emberek vagytok ti? Anyááám...

ember100 2017.07.30. 23:25:18

@pancel:
Helló !

Sok a tévedés csúsztatás !
Itt nem a szabály nem ismerete volt !Azt vágod hogy ha nincs kint a megállni tilos tábla és megállsz akkor mi a helyzet ?
NEM kell szájkosár közterületen csak zárt térben pl. villamos , metró ....
NINCS csak úgy igazoltatás .
NINCS csak úgy megrángatom a vállad és hívjak mentőt ?
HOL ÉLÜNK rákosi orbanisztánban .
A hatalom ész nélküli helyén ?
Hatalmat adott az vezír de észt NEM .
Ennyi erővel kihívhatták volna a teket és le is lőhették volna .
GYÖKEREK

Ui.
A napokban összefutottam ennek a sztorinak a parkolós változatával .
20 méterre letekert ablakkal SMS ben vettem meg a cetli és ez alat a 2 perc alatt a szerv megbüntetett ,
Szóltam neki erre felhívta a főnökét és azt mondta " hogy itt húzza a belét és azt mondja hogy vett jegyet , ellenőrizd "
Azt hittem pofán vágom de maradtam a kérem a nevét azonosítóját majd bejelentem .
Ez Magyarország !

incognito ergo sum 2017.07.30. 23:29:21

@Imre Anda:

Trolloknak ne válaszolj. SEMMIT. Ne tiltakozz, ne háborodj fel miattuk, csak ignoráld.

incognito ergo sum 2017.07.30. 23:34:27

A poszthoz: az emberek ... sokfélék.
Vannak hülyék. Belefutottál egy ilyenbe.

Nem voltam ott, nem tudom, hogyan lehet jól kezelni a helyzetet.

Női mivoltod hangsúlyozása talán nem szerencsés.

Én az előbb jöttem vissza kutyasétáltatásból. (Nem vagyok rá büszke, de odaszart az út mellé. Merengtem, hogy felszedjem-e, de mivel ember nem járta gazos rész volt -- otthagytam.) A kutyagumi viszont létező gond, ezért próbálják az önkormányzatok korlátozni a kutyasétáltatást.

A szabályok betartatásának MÓDJA viszont ... hát, Magyarországon élünk.

hopp11 2017.07.31. 01:20:59

Figyelj, nagy mázlid, hogy nőként kerültél ilyen szituba. Ha férfiként vagy jelen ilyen helyzetben, a közteres nem egy rendőrt hív, aki értesít még párat később.
Nem, akkor kapásból 10 járőrautó érkezik, kipattan 20 rendőr, akik szarrá vernek, bilincsbe verve elszállítanak, a kutyád meg ott marad magában a prérin. Hihetetlen, hogy a nők mennyire nem veszik észre a kivételezett helyzetüket.
és még az is mázli, hogy a kutyád egy szelíd jószág. Ha egy nyilvánvaló veszélyhelyzetben - a gazdit többen is fenyegetik - a kutya védelmezően lépett volna fel, az ilyen remek rendőrök le is lőtték volna. És utána meg is magyarázták volna. Te meg mondhattál volna bármit, a seregnyi rendőr plusz a közteres azt vallották volna, hogy az agresszív kutya rájuk támadt, teljes joggal lőtték le. Bőven elég lett volna ehhez, ha mondjuk pórázon mordul egyet.
Maradjunk annyiban, hogy szerencsésen megúsztad az ügyet.

varisztor 2017.07.31. 06:18:00

@Karipapa01: Neked. Egy városrendészet az pedig nem az. Ma még. A közterületfelügyelet munkatársai hatósági személyek, egy budakalászi bunkókból verbuvált kocsmai banda nem az.

jaegtoer 2017.07.31. 06:26:32

@papierusz:

"_@Indriq: rámnézett és láttam a szemén. Egyébként az ilyen terrierek mind bolondok, állandóan habzik a pofájuk mint jaegtoernak/nek_"

Ha itt valaki habzik, az te vagy:) Olvasd csak vissza magad.
Mindazonáltal a posztban kutyaként labrador szerepel. Az meg egyenesen szívderítő, hogy az általad amúgy tudatlan kutya szeméből olvasol, amikor az itt leírtak értelmezése is tudatodat meghaladó kihívás elé állít.
Mindemellett legyen szép napod, Tudatkirály:)

jaegtoer 2017.07.31. 06:31:10

@papierusz:

"_@Indriq: igazából véve pont leszarom_"

Ezt meg tudom érteni. Viszont miért háborodsz fel, ha a kutya meg lepisili a bringádat? 1:1
Csak megelőlegezte a bizalmad:)

jaegtoer 2017.07.31. 06:48:35

@hopp11:

Meglepő hogy ilyen hosszú idő alatt sikerült csak eljutni az 'akár le is lőhették volna' klasszikusig. Szóval igény az volna rá:)

Amúgy feltételezésed, mely szerint egy férfi kutyasétáltatóhoz + egy gazdáját védelmező morgó kutyához akár 20 rendőrnek is lenne elég ideje, elég autója, elég benzinje, ellenben amikor bűnözőket kellene hajkurászni, akkor hirtelen se elég rendőr, se elég autó, se elég benzin, érdekes megvilágításba helyezi egyrészt a rendfenntartást és bűnüldözést, másrészt az állomány bátorságát és morálját, harmadrészt az irányítás színvonalát. Mégis azt gondolom, hogy talán nem ennyire reménytelen a helyzet. Mondjuk eleve békés emberekkel szemben erősnek és bátornak lenni -azért valljuk be- nem egy előléptetési feltétel, persze lehet, hogy már itt tartunk. Béke veled.

BéLóg 2017.07.31. 06:51:52

Bármilyen kutya képes bekattanni, egy tacskó ugyanúgy mint egy "családi" labrador vagy épp egy bull masztif. Egymillió dologk kiválthatja a kutyából az "állatot", szag, zaj, mozdulat és akkor jön a "hát ezt még soha, sehol, senkivel..." és a szaladgálás a kórházba meg a bíróságra.
Honnan tudjuk hogy a kutya nem harapós?
Hát onnan, hogy MÉG nem harapott meg embert.
Ha az állat bárki, legyen az kisgyerek, nő vagy akár egy beszari alak akin a félelem szaga van, FÖLÖTT állónak érzi magát, azzal úgy is viselkedik. Márpedig az egyetlen általa ismert fegyelmezési mód a harapás.
Szóval, éppen ezért KELL a kutyát pórázon vinni, és ha olyan fajta, akkor szájkosár is.
A "kedves" poszter meg elmehet a búsba. Pontosan el tudom képzelni mi játszódott le.
Előbb-utóbb persze mindenhol és mindenkinél lesz kamera meg mikrofon, akkor majd ezek a dolgok szépen eltűnnek.

2017.07.31. 07:05:52

@kutyás majmok népe: röviden a véleményem: kurva anyád! Miért nem használt gumit a kuncsaftjához?

2017.07.31. 07:08:53

@papierusz: gyáva szar vagy, ha egy nyomorult yorkitól is félsz. :D Tudod te, hogy mekkora a szája egy akkora kutyának és milyen komoly sérülést tud okozni, ha már csak a maradó fogai vannak? :D (a tejfogak élesek, azzal tényleg képes lehet átharapni a torkodat :D)

2017.07.31. 07:12:46

@papierusz: érdekes, ismerek kb. negyven-ötven terriert, köztük rengeteg pitbullt (igen, az is terrier), egyetlen egy van köztük, akit nem lehet kutyákkal összeengedni, emberekkel még az is barátságos. Meg van néhány, akik ha pórázon vannak, akkor nem tűrnek más kutyát a közelben.

szvsz 2017.07.31. 08:21:17

@BéLóg: neked milyen kutyád van?

szvsz 2017.07.31. 08:23:40

@ember100: Na. Mindjárt tudtuk, hogy orbán a hibás.
Jajistenem.

room_101 2017.07.31. 08:42:08

A kommentek végigolvasása (is) megerősítette bennem az érzést, hogy teljesen jó lesz nektek az az épülő újszocializmus.

Imre Anda 2017.07.31. 08:43:22

Kedves Kommentelők! Hihetetlen milyen sokan olvastátok a történetet, és ahogy az várható volt, mindenféle bejegyzés érkezett. Volt alpári, nő- és kutyagyűlölő, a szervek barátai, akik fontosnak tartották megvédeni őket, pro és kontra, és eljutott a történet odáig, hogy már egymást gyalázták a kommentelők. Én ezen a helyen lezártnak tekintem a történetet, a többi már a hatóság dolga.

Semper Fidelis 2017.07.31. 09:04:40

Be kén' tartani a szabályokat, aztán akkor nincs min nyígni. Az, meg hogy nő vagy, már megbocsáss, full irreleváns. Teljesen. Van még nőből cirka 3,5 milliárd.

Amúgy meg sose tudom eldönteni, hogy a biciklis vagy a kutyás a rosszabb, mert mindkettő ugyanolyan elánnal tudja védeni a sokszor nyilvánvaló hülyeségét.

VaradiJanos 2017.07.31. 09:05:33

@zsoci: pont olyan senkiházi, mint a lotyó anyád

VaradiJanos 2017.07.31. 09:07:50

@kutyás majmok népe: a kutyás mondandóddal egyetértek, de azért nyald ki a rühes anyádat!

2017.07.31. 09:17:41

@Semper Fidelis:
1. Nincs tiltó tábla, honnan kéne tudni, hogy tilos?
2. Ha ugyanezt én csinálom a 110+ kilómmal, kákabél elvtars rögtön nem olyan erős (közteresekkel nincs tapasztalatom, bkv ellenőrökkel több - védtelennek látszó emberekkel baromi erős némelyik)

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.31. 10:01:13

"Az intézkedő rendőr megrángathatja a törött vállamat, miközben nem egy bűnöző vagyok, hanem állok az utcán a kutyámmal?"

Ha nem teszel eleget az igazoltatásra való felszólításra, akkor igen. Sőt akár kényszerítő eszközöket is bevetve elő is állíthat a rendőrségre.

szanaImas 2017.07.31. 10:35:04

A kommentekből is kitűnik, hogy nem a kutya a hülye!

okleveles naiv 2017.07.31. 10:53:01

Poszterina, ha nem volt gondod az intézkedőkkel, akkor azért kár a poszt tolásért, ha viszont gond volt velük, akkor meg azért, mert porbléma esetén ne netvíz alatt reptess hollót, hanem az illetékes hatóseggnél.
A formaruhás forma felettes hatósága a rendőrsegg, a dőre rendőrőké az ügyészség - ha mégsem, akkor jogban jobban jártas bittrollok majd kioktatnak.
Ennyike.

halaloszto 2017.07.31. 11:03:49

1. nyilván túlkapás.
2. volt-e szájkosár a kutyán. ha én ott sétálok a kétéves fiammal, kell-e tudnom, hogy az egy családbarát kutya?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.07.31. 11:14:46

@Karipapa01: ott a pont. Imádom, amikor valaki emancipunci, de azért felháborodik, ha nem esnek hasra attól, hogy nőnek született.
Sajnálom az esetét, de széllel szemben nem kellene hugyoznia.

szvsz 2017.07.31. 12:04:56

@halaloszto: 1. Nem feltétlen. A mondott valamit, B még meg sem szólalt. Ha rám hallgatsz, a puncika simán hátat fordított az intézkedő rendőrnek.
2. Volt-e rajtad bilincs és kényszerzubbony? Ha én ott sétálok a kutyámmal/gyerekemmel/öreganyámmal, kell-e tudnom, hogy egy közönséges járókelő vagy netán elmebeteg késes terrorista/elmebeteg/szatír/stb vagy?
Ahogy igen okos és tapasztalt kommentelőnk megállapította (mondjuk szerintem még aranyhala sem volt), onnan tudod, hogy egy kutya harapós "hogy MÉG nem harapott meg embert". Hát erről ismerszik meg a nem gyilkos is...
Kényszerzubbonyt mindenkire :)

Treff Bubi 2017.07.31. 12:26:43

Mondjuk közteresnek tényleg csak azok mennek, akik még rendőrnek sem voltak jók. A kutyafajták vérmérsékletét viszont senkinek nem kötelező ismernie (bár előny), a szabály meg nem tesz különbséget labrador és dobermann között.

morron 2017.07.31. 12:35:11

ferfival igy nem beszelne, mert ugy allon basznam, elterulne mint egy kivagott fa

Laciii 2017.07.31. 12:51:57

Tipikus femináci idióta, ő a NŐ és neki mindent szabad, ha nem akkor mindenki soviniszta mocsok.

@papierusz: Kutyát ne bántsd, ő nem tudja mi az a bicikli. Rászólsz és arrébb megy, tapasztalat.
A gazdája már más...

Laciii 2017.07.31. 12:55:31

Ha a rendőr intézkedése nem tetszik akkor megkérdezed az azonosítóját és _utólag_ panaszt kell tenni. Ha alaptalan a kötözködés ilyenkor visszavonulnak.

Nagyorrú Barbi 2017.07.31. 13:46:51

Miért nem szoptad le őket? Most nem lenne gond...

Katharine Clifton 2017.07.31. 15:55:54

@Duplaxiii: Csak, hogy félreértés ne legyen, hivatalosan: "Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosár használatára önkormányzati rendelet nem kötelezhet." (elelmiszerlanc.kormany.hu/av-setaltatas). Szóval bármennyire szeretnétek, NEM KELL szájkosár a kutyára még közterületen sem. Ugye a labrador meg a jellemzően agresszív magatartás kb. fogalmilag kizárja egymást. A poszt többi részét nem minősíteném, ugyanaz a helyzet a kutyásokkal mint a biciklisekkel, a s.ggfejek miatt utálják az emberek az összeset.

zsoci 2017.07.31. 16:16:20

@VaradiJanos: Gratulálok! Értelmes válasz nincs, tehát személyeskedünk.

2017.07.31. 21:46:52

@Imre Anda: "Kedves Kommentelők! Hihetetlen milyen sokan olvastátok a történetet, és ahogy az várható volt, mindenféle bejegyzés érkezett. Volt alpári, nő- és kutyagyűlölő, a szervek barátai, akik fontosnak tartották megvédeni őket, pro és kontra, és eljutott a történet odáig, hogy már egymást gyalázták a kommentelők. Én ezen a helyen lezártnak tekintem a történetet, a többi már a hatóság dolga. "

Frappáns összefoglaló, szóhoz sem tudok jutni. Amit nem értek (de egyébként számítottam rá): valamilyen személyes tanulság levonása nem illene, mielőtt lezártnak tekintenéd a szükségtelen fröcsögésed?
Legalább egy elnézést kértél a szabálytalankodás miatt? Ja, nem...
Tipikus fideszes agytröszt, egy bringás csak annyiban jobb nálad, hogy nem szarik az útra.

2017.07.31. 21:51:17

@VaradiJanos: "a kutyás mondandóddal egyetértek, de azért nyald ki a rühes anyádat! "

Kutyás vagy-e vagy fideszes? Netalán bringás is? A csikket kidobod-e a roncs folkszvagenedből?

@hullajelölt88: "röviden a véleményem: kurva anyád! Miért nem használt gumit a kuncsaftjához?"

Ez gyenge volt, Kúrt úrfi...

2017.08.01. 07:25:51

@kutyás majmok népe: szarházi majomivadék, igazán kussolhatnál.

2017.08.01. 19:57:04

@hullajelölt88: Gyökér kutyás agyhalott, többre nem is vagy képes.

Amúgy egyáltalán nem meglepő számomra, hogy a "magyarokat" mennyire bántja az igazság.

2017.08.01. 20:03:11

@kutyás majmok népe: náci tetvek véleménye nem izgat. Pláne nem egy ilyen gerincmentesített szardarabé, amilyen te vagy.

2017.08.01. 20:23:16

@hullajelölt88: kutyaszarevő, ha nem izgat a véleményem, mit akarsz tulajdonképpen: szopni? ott a kutyád, leránthatod

2017.08.01. 20:31:31

@kutyás majmok népe: akarni semmit. Jól szórakozom rajta, hogy egy magadfajta elmebeteg trollt etetek.

2017.08.01. 20:50:27

@hullajelölt88: szórakoztat a szopás? ott a dögöd, mire vársz?
süti beállítások módosítása