A hitelt kifizette, de a végrehajtói díj miatt elveszhet a háza
2018. szeptember 10. írta: Imre Anda

A hitelt kifizette, de a végrehajtói díj miatt elveszhet a háza

Ha valakire a sors nagy terhet dobott, akkor a Somogy megyei Karádon élő Szászi Veronikára óriásit. Persze a csapásokat túl lehet élni, amennyiben jön helyette valami jobb, de folyton küzdeni a napi megélhetésért, a beteg gyerekért és unokáért úgy, hogy közben Damoklész kardjaként lebeg előtte, hogy végrehajtói tartozás miatt utcára kerülhetnek, iszonyú érzés lehet. A riport alatt többször is elmondta, hogy mennyire szégyelli ezt a helyzetet, amiben szinte tehetetlenül vergődik. Ezt én, és vélhetően az olvasók is értik, hiszen senki sem szeret kiszolgáltatott helyzetben élni.

Veronika: „a fiam az élettársával lakást vásárolt, én azzal tudtam őt segíteni, hogy fedezetül adtam a házamat. Életem egyik nagy tragédiáját éltem át, amikor ő motor balesetet szenvedett, és éber kómába került. Négy és fél évig ápoltam, csupán 32 éves volt, amikor feladta és meghalt…Az a lakás így elveszett. Közben elváltam, felnőtt korú lányomat is segítenem kell, mert ő értelmileg akadályozott. Neki rövid ideig volt egy élettársa, és ebből a kapcsolatból született a kis unokám, aki most 7 éves. Sajnos,  testileg és szellemileg sérült.”

alexander.jpg

Mielőtt még bárki megbélyegezné a családot, a terhesség ideje alatt voltak genetikai vizsgálaton, ahol egészségesnek nyilvánították. Születése után is még az volt, később azonban agyi bénulást kapott, emiatt a mai napig tehetetlen. Semmilyen intézetben sem tudja a nagymama elhelyezni, ahol kaphatna némi fejlesztést, vagy olyan ellátást, ami egy kicsit is segíthetne az állapotán.

Veronika: „a kisfiú nem tud szilárd ételt enni, a mai napig cumisüvegből kap tápszert, amit az orvos ír fel. Ha elfogy a hó végén a 6.000,- Ft-os közgyógyászati keretünk, akkor természetesen a saját zsebemből fizetem. Azért is lenne jó neki való intézményt találni, (ahova hétfőn elviszem és pénteken hazahozom), mert akkor tudnék mellette dolgozni, hiszen a Gyes 25.900,- Ft, a családi pótlék 25.600,- Ft  és az ápolási díj 19.013,- Ft, ez összesen 70.513,- Ft. A bankkal sikerült úgy megállapodnunk, hogyha befizetünk 5.650.000,- Ft-ot, akkor elengedik a többi tartozásunkat és leveszik a jelzálogot a házról.”

Ez a befizetés megtörtént, időközben azonban kiderült, hogy a végrehajtási díj, 1.115.000,- Ft, de ezt már végképp nem tudják kifizetni. Ugyan Veronika kapott annyi engedményt, hogy 50.000,- Ft-ként havi bontásban törleszthetné, de ez az összeg a havi bevételük jelentős része. A közüzemi számlákról, ételről, az esetleges gyógyszerekről, vagy más kiadásokról már nem is beszélve.

Itt bezárul a kör, Veronika nem tud többet tenni azért, hogy ne veszítse el a házát! 1.115.000,- Ft kellene ehhez, persze akkor is szorongana, hogy hó végén ki tudja-e fizetni a tápszert, de legalább ez a teher lekerülne róla.

Akik segíteni tudnak a családnak, itt megtehetik: Verb Ferencé OTP Bank 11773432-0070588400000000

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr2314231981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pasztor Csaba 2019.04.14. 17:01:32

Hól tart az ügy azóta?

Imre Anda 2019.04.14. 17:55:41

sajnos nem történt semmi!

Imre Anda 2019.04.20. 20:20:02

igen, tudok elérhetőséget, szíveskedjék egy e-mailt küldeni, (imre.anda@gmail.com) és abban megadom a hölgy telefonszámát.

üdvözlettel: I. Andrea
süti beállítások módosítása