„Egyelőre álmodozom arról, hogy valaha lesz munkahelyem…”
2019. október 10. írta: Imre Anda

„Egyelőre álmodozom arról, hogy valaha lesz munkahelyem…”

Nati élete olyan hátrányból indult 19 évvel ezelőtt, amit sohasem fog tudni behozni. Erről nem tehet, ám de mégis ő kénytelen ezzel megbirkózni a mindennapokban.

nati.jpg Bozsányi Natália: „30-ik hétre születtem, mind a négy végtagomra kiterjed az izomgörcs, ezért is tartom ilyen furcsán az ujjaimat. Életem nagy része a műtétek sokaságából és a fájdalmak elviseléséből állt. Egy alkalommal fertőzést kaptam, amit szinte lehetetlen végleg megszüntetni,  nincs garancia arra, hogy nem újul ki.  Most jól vagyok, de nagyon sokat foglalkoztat a jövőm. A számítógépen gyorsan tudok írni, amin többen csodálkoznak, és az egér használata sem okoz gondot. A Pető Intézetben tanultam, utána kerültem a MEREK-be, (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja), adatrögzítői végzettséget szereztem. Kéthetente megyek haza, mert a mentőszállítás elég hosszadalmas, persze jó érzés otthon lenni, csak hosszú távon nem megoldás. Sokszor jár azon az eszem, hogy fogok boldogulni, és közel azonos életet élni, mint az ép emberek. Amennyiben kapnék is állást egy cégnél, a szállításomat is meg kellene oldani, mivel tömegközlekedéssel nagyon kevés helyre jutnék 

Nati édesanyja és testvérei egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen élnek, de ő nem akar haza költözni, hiába ez az utolsó éve az intézményben. Anyukája dolgozik, testvérei iskolában vannak, és ő nem ülhet egész nap a lakásban, segítség nélkül..Azt mondta, ő is ugyanolyan fiatal lány, mint a többi, csak éppen kerekesszékes. Az is tény, hogy a mindennapokban segítségre szorul, és ez nagyban behatárolja az életminőségét. Ennek ellenére nem hagyja el magát, még a diszkóba is elment barátaival, ahol pár fiú táncolt neki. Sajnos előfordul az is, hogy „lenyomorékozzák”, amivel nem tud mit kezdeni. Nem akar még jobban kiszolgáltatott lenni, ezért is szeretne pénzt keresni, na meg egy közösséghez tartozni.

Egyelőre kevés lehetősége lát maga előtt, hiszen szíve szerint maradna még a rehabilitációs központban, mert az egy biztos közeg a számára, azonban a jövőre ki kell költöznie, ha csak valami csoda folytán, nem kapna engedélyt a további lakhatásra.

Ami a munkahelyet illeti, szívesen végezne különböző feladatokat a kommunikáció terén, telefonos kutatásokat, esetleg adatrögzítést, szeretne továbbra is emberek között lenni.

Ha van olyan cég, aki alkalmazni tudná a fiatal lányt, azzal nagy örömet okozna Natinak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr2015216472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Anda 2019.10.11. 06:37:25

Köszönöm, hogy olvassa a blogot, bízom benne, hogy megoldódik a probléma!

Rendbe RakLak · https://rendberaklak.anyagifuggetlenseg.com 2019.10.11. 15:55:14

Szeretnèm Natival felvenni a kapcsolatot! Hogy van rá lehetőség?

Imre Anda 2019.10.11. 19:26:27

@Rendbe RakLak:

Köszönöm, hogy olvassa a blogot, ha meg segíteni tud, azt még jobban. Szíveskedjék küldeni nekem egy e-mailt, és elküldöm Nati elérhetőségét: imre.anda@gmail.com.

Köszönöm!

Rendbe RakLak · https://rendberaklak.anyagifuggetlenseg.com 2019.10.11. 19:31:00

@Imre Anda: Köszönöm szépen, már felvettem vele a kapcsolatot, hètfőn elmegyek hozzá, ès szemèlyesen beszèlünk! :)
Remèlem tudok Neki segíteni, nagyon szimpatikus, úgy gondolom köztünk családra lelhet nem csak munkatársakra! :)

Doki88 2019.10.12. 12:43:37

Kedves Natália! Nagyon megértelek téged, mert én is egészségügyi problémával élek együtt. A megfelelő munkahely megtalálása nekünk egy nehéz dolog. ...de nem szabad feladni! Sok sikert kívánok neked szeretettel!
Nem haragszol meg, ha bejelöllek téged a Fb-on? Kívánom, hogy szépen alakuljon neked minden, amibe csak belekezdesz! Remélem sikerrel jársz! :-)

Doki88 2019.10.13. 12:38:34

Kedves Cyclopes didactylus!
Ne haragudjon meg rám kérem, nem akartam rosszat, csak átérzem a kedves Natália élethelyzetét, mert nekem auto-immun betegésem van, és ezzel élek együtt. Az önálló élet nekünk egy komoly kihívás. ...csak gondoltam hátha lelkileg biztathatom kicsit őt. Elnézést tényleg, ha rosszat tettem!

Doki88 2019.10.13. 12:47:01

Ezúton is kívánom Natáliának a legjobbakat, és a szép, minél teljesebb életet.
Még egyszer elnézését kérem, és a Natáliának is!
(Talán nem lett volna szabad bejelölnöm ismeretlenül.)
A jó szó miatt éreztem úgy, hogy hátha jól esne a Natáliának is!
Becsülendő dolog az, amiért ő küzd. Talán családot is szeretne, én hasonlóért küzdök erősen, hogy hátha sikerül egyszer.
Nem szabad feladni sosem! Kérem ezt mondja meg neki.
Minden jót kívánok!

Imre Anda 2019.10.13. 19:58:25

@Cyclopes didactylus: bízom benne, hogy lesz megoldás!
süti beállítások módosítása