Kacat, Malőr és 108 kutya készül a Luca napra
2019. december 07. írta: Imre Anda

Kacat, Malőr és 108 kutya készül a Luca napra

Kacat vagyok, Borsod megyéből származom, ha beszélni tudnék, ezt mondanám: képzeljétek el emberek, kidobtak, mint egy megunt kacatot, szemetet.

kacat.jpg

Gazdának nem mondható emberek még arra sem vették a bátorságot, hogy megkapjam az oltásokat, és ne legyek férges. A menhelyen mindenkitől féltem, sok időnek kellett eltelnie ahhoz, amíg elhittem, hogy az ember keze nem bántalmazni fog, hanem simogatni. Már majdnem sikerült a bizalmamba férkőzni, azonban az ivartalanítás körüli hercehurcát is rosszul éltem meg lelkileg, mert érzékeny vagyok, hiába akartak megvesztegetni jutalomfalatokkal, inkább félre húzódtam a menhely egyik sarkába. Persze kijövök a többi kutyával, ismerem mindegyik történetét és nem tudom eldönteni, hogy kinek volt rosszabb a sorsa. Csak reménykedem, hogy Luca napkor is ellátogatnak minél többen a menhelyre, és saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy nagyon szerethető és jó kutyus vagyok. Aki engem innen magával visz, annak cserébe adom a hűségemet, a játékosságomat, a jó kedvemet, a feltétel nélküli szeretetemet, szóval mindenemet… 

Malőr vagyok, 2018-ban születtem, tehát még annyi öröm várhat rám! Az én történetem is megrázó és brutális, egész egyszerűen a gazdáim fogtak és úgy vittek be a menhelybe, mintha talált eb lettem volna!

malor.jpg

A Luca Kutyamenedék dolgozói még meg is köszönték nekik, hogy nem hagytak az út szélén. Én viszont nem tudtam, nem éreztem, hogy milyen sorsot szántak nekem, és persze képtelen voltam  védekezni!  A kennelbe zárva nem titkolom, hogy teljesen megőrültem, csak rohangáltam fel és alá, annyira nem találtam a helyemet, és nem tudtam elképzelni mivel érdemeltem ki ezt a bánásmódot…  Ma már beletörődtem a sorsomba, és örülök minden simogatásnak, sétának, persze a legjobb az lenne, ha családtag lehetnék valahol és kapnék egy esélyt a jobb életre.  Ígérem, hogy semmi rosszat nem fogok tenni, csak szeretni foglak benneteket…

Kacat és Malőr két kutya abból a 110-ből, akik a Csévharaszti Luca menhelyen tengetik mindennapjaikat. Nem véletlen, hogy az önkéntesek december 15-re, Luca napra szervezték a karácsonyi eseményt, amikor többnyire az emberek adakozóbbak. A szervezők   szeretnék megmutatni a menhelyet, a gazdikra váró ebeket, és persze elmondják majd azt is, hogy nonprofit szervezet az adományokból fedezi az állatorvosi költségeket is, hiszen még ha egészségesen is kerülnek hozzájuk az állatok, (ami meglehetősen ritka) az ivartalanítás, a chip,  az oltások, a féreghajtók mind-mind pénzbe kerülnek. Keresnek még önkénteseket, ideiglenes gazdikat is, mert csak  így maradhatnak életben a vélhetően ideiglenes itt élő kutyák. 

Tehát Luca nap a Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány  szervezésében, december 15-én, 10 és 17 óra között, Csévharaszton a Hunyadi u. 8. szám alatt.

A pénzbeli támogatást erre a számlaszámra várja Kacat és Malőr, valamint a többi 108 eb, akik nem mellesleg  az ember leghűségesebb társai:

 OTP  Bank: 11703020-20002114-00000000

IBAN:HU11 11703020-20002114-00000000

SWIFT kód:OTPVHUHB

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr3615341978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása