3 millió Ft a boldogsághoz…
2023. május 13. írta: Imre Anda

3 millió Ft a boldogsághoz…

Két mozgássérült fiatal álma

Natinak nem adatott meg, hogy egészséges újszülöttként lássa meg a napvilágot. Nem csak az volt a probléma, hogy 30. hétre született, hanem az is, hogy mind a négy végtagjára kiterjedő izomgörcs, nagy fokban gátolja a mozgásban. Élete nagy része a műtétek sokaságából és a fájdalmak elviseléséből állt. Az orvosok titánrúdakat építettek  a testébe,  a nyaki csigolyától a fenékcsontig, ami megtámasztja a medencéjét is. Vidéki otthonunkból egyenes út vezetett a fővárosi Pető Intézetbe, ahol az általános iskolát végezte. Ezt követően a MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) adott otthont 6 évig, amíg a jogszabály ezt megengedte. Nati itt jól érezte magát, számítógépes adatrögzítést tanult, és egyfajta munkát is kapott: az intézmény műhelyében különböző karkötőket, kerámiákat készíthetett.

nati_es_lori_foto.jpg

Bevallom számomra meglepő Nati optimizmusa, csinos öltözködése, az akarata, hogy úgy éljen, mint a kortársai, miközben sokkal nehezebb neki minden. Talán ennek is köszönhető, hogy megismerkedett Lóránttal, aki szintén kerekesszékhez kötött, mozgássérült fiatalember. Jelenleg egy szombathelyi otthonban élnek, ahonnan szeretnének visszatérni a fővárosba. A fiatal lány szerint ez az egyetlen olyan intézmény, ahol az állapotának megfelelő a felszerelés, részesülhet rendszeres gyógytornába, és tudna dolgozni is, hiszen az intézetben történő  lakhatás,  a bevételük a 80 %-ba kerül.

 Már most szívesen költöznének a fővárosi intézetbe, de hiányzik az ehhez szükséges úgynevezett „beugró”, fejenkénti 1.500.000,- Ft, ezért kértek egy év halasztást, hátha akkor valamilyen csoda folytán összejönne a 3.000.000,- Ft.  És még egy feltételnek meg kell felelniük: összeházasodni. Nati ezt már mosolyogva mondja a telefonba, hiszen ezt a feltételt, bármikor tudnánk teljesíteni.

Pár sort kiemeltem Nati leveléből, és szívből kívánom, hogy sikerüljön számukra a MEREK-ben élni, dolgozni, és boldognak lenni…

Kedves ismerősök! Segítségeteket szeretném kérni, mivel lehetőséget kaptam volna arra, hogy vissza költözzek Budapestre, a MEREK-be. Nagyon szépen kérlek titeket, hogy aki tud bármilyen formában segíteni nekem, segítsen közelebb jutni egy lépéssel az álmomhoz. Mivel hosszú távon nem szeretnénk egy idős otthonban élni, már egy megosztás is segíthet, vagy ha tudtok valami hivatalos szervet, akinek írhatnék részletesen az állapotomról, illetve segítőkész lenne, azt is szívesen fogadom. Nélkületek sajnos ez nem igazán fog menni mivel most nincs lehetőségem dolgozni. A párom hiába dolgozik, ugyanis jelenleg egy szociális intézményben lakunk, ez a jövedelmünk 80%-ba kerül. Minden segítség számít

Számlaszámom: 11773023-00834382 Bozsányi Natália  Minden segítséget előre is hálásan köszönök!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr3418123390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása