Veronika a mentő, Bizsu, Ewok  és 90 eb, akik minden támogatást köszönnek
2020. május 11. írta: Imre Anda

Veronika a mentő, Bizsu, Ewok és 90 eb, akik minden támogatást köszönnek

Zsákba kötött, halálra ítélt, megkínzott, sebekkel borított, meggyötört négylábúak, akik nem mellesleg az ember leghűségesebb társai… Persze csak azoknak, akiktől gondoskodást és szeretet kapnak. Azt is elfogadom, hogy az emberek egy része nem állatbarát, és soha nem teremt kapcsolatot velük. De az felfoghatatlan, hogyha egyszer valaki úgy dönt, hogy kutyával, cicával, egyéb állattal osztja meg az otthonát, akkor miért tartja rossz körülmények között ( pl. egy tyúkketrecben), láncon, miért kínozza,  és miért okoz az élőlénynek fájdalmat? Ők nem csak a felelős állattartás fogalmát sem ismerik, de minimum bűncselekményt követnek el.

Véres drámákról bőven olvashatunk szinte nap, mint nap, amin elszörnyülködünk, sajnáljuk az állatokat, egyben hálát és elismerést érzünk olyan embertársunk iránt, akinek az élete az állatmentésről szól. Nincs számára örömtelibb érzés, mint amikor egy bajban lévő kutya a szárnyai alá kerül, testi és lelki gyógyírt nyújt számára, és persze a végső cél, hogy gondoskodó gazdihoz jusson, mert ő ugyan mindegyiket szereti, hiába vannak közel százan.

 Az egyik ilyen állatmentő,  a Békés megyei  Battonyán élő Kálóczi Veronika, akinek külön története van arról, hogyan vált élete részévé az állatmentés. (azenriportalanyaim.blog.hu/2019/10/20/a sintértelep lattan kezdte menteni a kutyakat)

 Bár az évek múlásával kopik az ereje, de folytatja állatmentői tevékenységét. A nap 24 órájában készen áll arra, hogy kap egy telefonhívást, mert bajba került egy kutya, és a segítség, nem tűr halasztást. Mindegyik ebnek megvan a maga története, csupán a borzalmok között vannak különbségek. Itt van például Bizsu esete.bizsu_ilyen_volt.jpg

 

Borzasztó körülmények között talált meg egy kutyát sétáltató kislány. Bizsu a vasúti sín mellett gubbasztott és őrizte halott barátját. Vélhetően együtt „nevelkedtek” valahol. Vera orvoshoz és kutyakozmetikushoz vitte, felhizlalta kicsit, és ahogy a képen is látszik, szinte nem lehet ráismerni, és valószínű elfelejtette az elszenvedett bánásmódot, ma már szerető családban, boldogan élbizsu_ilyen_lett.jpg

Minden képzeletet felülmúl annak az embernek a cselekedete, aki ezt a kutyust zsákba tette, bekötötte a zsák száját szorosan, hogy még kimenni se tudjon szegény, és kidobta a mezőre. Mikor kiszabadították, ilyen állapotban volt.                                             zsakbol_szabadulva.jpg                                   

 

          

zsakbol_felgyogyulva.jpgVerának jól jönne a segítség és az anyagi támogatás, de az adó 1 %-val is sokan támogathatják a Battonyán élőnégylábúakat. Sajnos, amíg nem várható fordulat a felelős állattartásban, és nem kerül kevesebb állat menhelyre, addig szükség van az áldozatos munkájára.

Aki szeretné örökbe fogadni valamelyik négylábút, vagy támogatni az alapítványt, azt itt megteheti

Számlaszám: Battonyai Állatmentők Alapítványa 10918001-00000087-41410003

Az 1 %-ot erre a számlaszámra utalhatják, 18739684-1-0-4  és hálás köszönet a mentett kutyák nevében is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1115682100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása