Titokban menekültekkel teli szállón él az apa autista kislányával
2017. január 16. írta: Imre Anda

Titokban menekültekkel teli szállón él az apa autista kislányával

Egyedülálló apa nem lakhat anyaotthonban, és családok átmeneti otthonában sem

Balázs Zsolt ere teljében lévő férfi, mondhatnám úgyis: bármikor újra kezdhetné az életét. De ő neveli tíz éves autista kislányát, Bogit, vagy ahogy ő hívja: Bogyó. Ez önmagában is nagy feladat egy apa számára, pláne olyan körülmények között, ahogyan jelenleg élnek.

bogyo_2.jpg

Az anya nyolc évvel ezelőtt lelépett, otthagyta  a férjét, és az akkor kétéves gyerekét.  Az apa elmondása szerint a havi 20.000,- Ft gyerektartást, csak behajtó segítségével tudja megszerezni, a kislányt egyáltalán nem látogatja.

Zsolt anyukája egy szövevényes eltartási szerződés következtében adósságokat halmozott fel, ő három évvel ezelőtt elhunyt. Fia, Zsolt maradt az önkormányzati lakásban kislányával, időközben a hátralékok csak nőttek, és bár több helyen kérvényezte, hogy méltányosságból maradhassanak, kénytelenek voltak maguk mögött hagyni 2016 nyarán a lakást.

Az anyagi helyzetük nem rózsás: Bogyó után még pár hónapig jár a GYES, az emelt családi pótlék, ami együtt kb 50.000,- Ft.  Ehhez jön még Zsoltnak az építőiparban végzett alkalmi munkájából befolyó pénz. Ebből az összegből lehetetlenség albérletet fizetni, mint egyedülálló apa nem mehet  anyaotthonba, a családok átmeneti otthonába viszont kevesek ketten. Ahol mégis fogadnák, ott több hónapos várólista van, amit még megelőz egy felvételi elbeszélgetés, és akkor döntik el, hogy egyáltalán rákerülhet-e a listára. A lakhatási lehetőségek hamar bezárultak előttük, ezért most egy olyan krízis szállón élnek, ahol rajtuk kívül, csak menekültek vannak.  Egy aprócska szobában az ágyat két egymás mellé tolt matrac szolgálja, szekrény híján zsákokban tárolják a ruháikat, az egyetlen széket felváltva használják.Ugyan nyár végén három hónapra kötöttek velük szerződést, de reméli, hogy nem kerülnek az utcára. Zsoltnak ugyanis a hatóságok azt mondták, ha nem tudja megoldani a lakhatást, Bogyót a gyámügy elviheti intézetbe…

Szívességből egy ismerős megengedte, hogy papíron egy romos ház legyen az állandó lakhelyük, és azt tanácsolták neki, hogy úgy csináltasson lakcímkártyát, de csak a 8-ik kerület legyen beírva. Ez nem sokat segít, hiszen minden segélyhez, támogatáshoz környezettanulmány szükséges, amit az ő esetükben nem tudnak elvégezni.

Minden hétköznap reggel öt órakor kelnek, fél hatkor indulnak a nyolcadik kerületből, hogy fél hétre beérjenek az újpesti iskolába, ahol Bogyó az állapotának megfelelő oktatást kapja. Próbálkozott az apa több önkormányzatnál, hogy kaphasson egy szoba konyhát, de idáig mindenhonnan elutasították. Zsolt most ott tart, hogy lassan egyetlen hivatalban sem bízik, hiszen szigorúan a jogszabályokra hivatkozva passzolják le a problémájukat és mossák kezeiket.

Zsolt egyelőre tartja magát. Összeszorított foggal küzd magért, Bogyóért, várja, hogy egyszer megtörjön a jég, és a szigorú jogszabályok közül utat törjön az emberség. Mert akkor újra kezdhetnének élni, ők ketten...

Most érkezett hír: Zsoltot felszólították, hogy minél hamarabb el kell hagyniuk a szállót! A gyámügy szerint az ott tartozkódásuk veszélyezteti az eljárást, hiszen ha az apa nem tudja a lakhatásukat megoldani, akkor elveszik tőle a kislányt... 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr9212129273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 09:38:07

Férfielnyomás, ha férfi vagy, semmilyen módon nem támogat a társadalom, ha elesel, meghalsz. Bárminemű támogatás csak a nők privilégiuma. Ezért halnak a magyar férfiak ilyen észveszejtő ütemben. Hajrá femnácik, párosodtok majd a muszlimokkal, ha már nem marad magyar férfi.

Brix 2017.01.17. 09:56:38

Az önkormànyzat feladata lenne, hogy kiutaljon valami lakàst nekik. Meg kell keresni egy helyi fideszes politikust, ha màsképp nem megy...

VaradiJanos 2017.01.17. 10:01:58

@Brix: nem feladata az önkormànyzatnak. Mekkora hatásvadász posztocska: "titokban szállón él" .... akkor most kiszúrtál vele a fényképes és neves leleplezéssel?
Tényleg a társadalom hibája ez? Miért olyan nagy baj ha jön a gyámügy? Ezek szerint apuka képtelen a rendes gondoskodásra.
Nem kell félreérteni, iszonyatos helyzet lehet, de miért mindig mások a hibásak?

thegabcsi 2017.01.17. 10:02:33

@erkölcsi hulla:

"Férfielnyomás". :D :D

Ehhez a hsz-hez ilyen Schindler listája zenét tudok elképzelni Enya énekkel keverve aláfestésnek. A szívem szakad meg, milyen nehéz a sora szegény magyar férfiaknak a feminácik miatt.

A magyar férfiak azért halnak "észveszejtő ütemben" mert zabálják a szar zsíros kaját két pofára, vedelnek mint a disznó, de legalább semmit nem mozognak mellé, esetleg még dohányoznak keményen, hogy minden stimmeljen. (és erre jön még a sok stressz, amivel az élet jár MO-n.)

Most, hogy eltűntek a migráncsok, a feminácik lesznek az új nemzethalált okozó ellenség, akik az életünkre törnek? Mind a ~ 9 db, aki MO-n él?
Azt sem értem, hogy miért sírtok,h jönnek a muszlimok, azokban az országokban legalább nincs férfielnyomás, végre importálják majd a szabadságot, felszabadítanak minket a femináci elnyomás alól.
Látod, nem is vagytok olyan különbözőek.

A sötétség, az terjed észveszejtő ütemben.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 10:18:46

@thegabcsi: Látom csak betalált :)
Arra céloztam, hogy, mint ez a szerencsétlen is, fentebbi témában, nem tud feleannyi támogatást sem kapni, mintha nő lenne, bármennyire is akar normális életet.
Látom megszakad a szíved a férfiakért, mind vedel két pofára, mint a disznó :)
Meg is erősíti az állításomat miszerint, te mint nő úgy átlagosan leszarod, hogy a férfi munkásosztály tartja el az irodában a hátsódat, mivel, látom hogy, a gyönyörű kinyilatkoztatásod szerint az összes csak arra jó hogy dolgozzon míg beledöglik a rossz kajába, és a piába, cigibe.
Nemzethalált szóval sem említettem, gabcsi, ezt csak hozzáunatkoztad az irodából a schindler listájához, a szeretett migráncsaiddal együtt:)
Furcsa módon a feministák abajgatják nagyon a muszlimokat(ha már így szóba került):
www.youtube.com/watch?v=KHtAk_erhg4&t=591s

Szóval, kitartok amellett, miszerint, a nőket sokkal több privilégium illeti meg, úgy általában, mint a férfiakat. Bár igaz, az összes disznó alkoholista stb, de hálistennek nem a sötét nők véleménye a mérvadó, gabcsi.

Lángharcos 2017.01.17. 10:19:43

@VaradiJanos: Van, hogy senki se hibás.

Egy betegen születő gyermek nem mindig kiszámítható. Az, hogy az anya lelépett mellőle, azt sugallja, hogy ha tudta volna a terhessége alatt, hogy beteg lesz a kislány, akkor abortuszra ment volna vele.

Egyedülálló szülőnek lenni még egészséges gyerekkel is kihívás, ezt tetézi, ha a szüleidtől főleg adósságot örökölsz.

A beteg gyerek a gyámügy kezében nem sokkal lesz jobb helyen: elveszíti az egyetlen biztos pontot az életében, az apját. Hallani, hogy milyen rossz minőségű ellátást kapnak a kölykök az otthonokban, egy értelmi fogyatékos kislány ebben a rendszerben élve be lesz darálva.

Megértem, ha az apja küzd érte.

2017.01.17. 10:21:14

A hajléktalanok brutális többsége férfi. Sokuk válási hajléktalan. Összeszednek egy élet munkájával egy házat, kis lakást, majd 40-50 közt anyu megbolondul és kirakja aput. Gyerekek addigra apu ellen vannak nevelve.
Nem kétlem, hogy vannak olyan pasasok, akik isznak, verekszenek, ezért válik el anyuci tőlük, de a lakásukat akkor se lenne szabad a femináci bíróságoknak elvenni tőlük. Tulajdonához joga van a legalkeszebb embernek is.

Aki ma férfiként házasodik, az a legnagyobb balek.

2017.01.17. 10:26:06

@thegabcsi: "
A magyar férfiak azért halnak "észveszejtő ütemben" mert zabálják a szar zsíros kaját két pofára, vedelnek mint a disznó, de legalább semmit nem mozognak mellé, esetleg még dohányoznak keményen, hogy minden stimmeljen."

A legundorítóbb gyűlöletkeltő általánosítás ez, amit az utóbbi időben olvastam.
Mondhatjuk tehát azt is, hogy a nők azért döglenek halomra méhnyakrákban, mert üzekednek ész nélkül és tele vannak HPV-vel? Meg azért lesz mellrákjuk, mert nem teljesítik be a női princípiumot és nem szülnek, szoptatnak eleget?

Az osztrákok sokkal többet dohányoznak, mint a magyarok, csak picit többet keresnek és nincsenek napi megélhetési gondjaik, meg van szabadidejük.

gregaba 2017.01.17. 10:39:02

Szerintem a fenti történetben az apa munkaképességén múlik rengeteg minden. A cikk egy félmondatban elintézi, hogy apu alkalmi melós, pedig ez nem helyes.
Az, hogy 40 körüli férfiként alkalmi melókból él, elég karcsú dolog. Itt az van, hogy vagy nincs épkézláb szakmája, vagy nem is akar dolgozni. Egyedülálló apukaként ezt egyszerűen nem teheti meg.

gregaba 2017.01.17. 10:42:18

@karandash: "picit többet keresnek és nincsenek napi megélhetési gondjaik, meg van szabadidejük"

A magyarok balsorsa, hogy Európa egyik leggazdagabb országától keletre kell éldegélniük, így mindig fáj a közvetlen összehasonlítgatás, mert Ausztria mindig is gazdag volt.
Ha Görögország, Portugália, Lettország stb lenne a szomszédunk, nem lenne ez a világfájdalom.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 10:50:45

@karandash: Jaj, hagyd már gabcsikát, ha neki csak ez megy, nem az észérvek :)
Tudod, dobol benne a Schindler listája az irodában, ahol, HOPPÁ 90% nő, és 99% nem csinál semmi érdemi munkát, de megkeresi egy átlagos munkás 2-3x-os bérét :)
Aztán nekiáll sikítozni hogy: ÜVEGPLAFON !!!!

Girhes Joe 2017.01.17. 10:59:07

@gregorik:

"Egyedülálló apukaként ezt egyszerűen nem teheti meg."

Ez jelen esetben sziklaszilárd tény.

Az igazságtalan az egészben az, hogy egyedülálló anyukaként meg simán megtehetné, mert halomra lenne támogatva. De egyébként az nem pöttyet diszkriminatív, hogy anyaotthonba nem mehet (gondolom csakis azért, hogy a többi anyuka kicsi lelki világát meg ne zavarja)? Ha valahová csak az apákat fogadnák, mekkora EU-szintű felháborodás lenne már!

thegabcsi 2017.01.17. 11:03:10

@karandash:

"A legundorítóbb gyűlöletkeltő általánosítás".

Általánosítás valóban volt, de gyűlöletkeltésről szó sincsen, ne ess túlzásokba. Kicsit sarkosan fogalmaztam maximum, de attól ez még igaz, az átlag magyar (főleg férfi):
egészségtelen ételeket eszik, sok alkoholt iszik, nem kenyere a rendszeres testmozgás, és sokat dohányoznak (lehet, h az osztrákok még többet, nem tudom).
Ez bizony erősen negatív hatással van az alacsony átlagéletkorra, ezen nincs mit sumákolni.
Az alacsony jövedelem valóban nem segít a dolgokon, de pl a sportoláshoz túl sok pénz nem kell.
Arról nem is beszélve, h rengeteg olyan embert ismerek, aki kocsival jár szarni is, de cserébe kajából mindig mindenből a legolcsóbb szart veszi, hogy legyen pénz benyára. Ő dolga, de sajnálni azt nem fogom, ha 40 + évesen kezdődnek a folyamatos egészségügyi gondnok.

Ez egyébként viszonylag sok nőre is igaz, de ők azért jobban adnak magukra, főleg az egészséges kaja + sport tekintetében.

Girhes Joe 2017.01.17. 11:09:22

@thegabcsi:

"Ez egyébként viszonylag sok nőre is igaz, de ők azért jobban adnak magukra, főleg az egészséges kaja + sport tekintetében."

Hááát, azért ha körülnézek az utcán, ezt a többségükről nem nagyon lehet elmondani, főleg a középkorosztályt tekintve. Fiatalok még csak-csak, bár őket még kíméli az idő vasfoga. Nem hinném, hogy ebben olyan óriási különbség lenne a két nem között (100 éve lehetett, de a feminizmus egyik "áldásos" hatásaként évtizedek óta egyenlítődnek ki a statisztikák, ami a dohányzó és a nagyivó nőket illeti).

erkölcsi hulla 2017.01.17. 11:14:21

@thegabcsi:
Most kicsit meghazudtoltad magadat, mindegy is.

"Ez egyébként viszonylag sok nőre is igaz, de ők azért jobban adnak magukra, főleg az egészséges kaja + sport tekintetében."
-ne is haragudj, de csak ahogy körbenézek csak a villamoson, nagyságrendekkel több dagadt nőt látok, mint férfit, ma ígérem elszámolom melyik jut előbb 100-ig.
Mintha a fiatalabb nők között is több lenne a túlsúlyos, de nyilván ez ugyanolyan szubjektív mint a te minden férfi büdös disznó-schindler listája véleményed, ami megerősíti a véleményedet és tiszteletedet az összes férfi iránt, aki nem tart el. Persze az összes nő egy angyal, férfi rosszat nem mond.

thegabcsi 2017.01.17. 11:18:21

@erkölcsi hulla:

A világról alkotott elképzelésed csöppet primitív, ez még a jó öreg szovjet időkből itt ragadt " a munkás osztály tartja el az irodában picsát növesztő - 99% nő!! - munkakerülőt. Ezeket honnan veszed? Egyszer csúnyán bántak veled valami hr-es picsák egy állásinterjún?

Aranyos ez a munka = fekete arccal szenet bányászni, vagy olajos kézzel autót szerelni, esetleg lapáttal betont keverni, a többi az meg ilyen lipsi hülyeség.
De tudod az irodában készül a tervrajz, épülethez és kocsihoz egyaránt.
Bármennyire is fáj, sok esetben a " férfi munkásosztály" - már ez a réteg a 21. században, lol :D - női mérnököktől (is) kapja a munkalehetőséget, hogy csavarozgasson a gyárban. És sajnos előbb lesztek lecserélve robotokra, mint az irodában üldögélő, dolgozgató nőcskék.
Ezt jobb ha megszokod.

01234567 2017.01.17. 11:23:01

@erkölcsi hulla: Kezeltesd magad. Ezt férfiként tanácsolom. És az ilyen posztokhoz nem kellene szólnod, keress politikai posztokat, ott nem rísz ki. :)

Edith Gyergyoi 2017.01.17. 11:23:08

Hol kaphatnam meg az apap telefonszamat ? segiteni szeretnek.

01234567 2017.01.17. 11:25:38

@VaradiJanos: Tudod ezért fizetünk adót. És nem az eszéki focicsapatnak, meg a 40000-es albérletre a Várban a polgármester sleppjének.

01234567 2017.01.17. 11:31:48

@thegabcsi: Azt hiszem neked az a problémád a férfiakkal ami @erkölcsi hulla:-nak a nőkkel. Olyan olvasni a beszélgetéseteket mint a politikai posztoknál a magukat jobb vagy baloldalinak képzelőkét, ugyan úgy beszéltek el egymás mellett. Így jól kiegészítitek egymást. Ahogy neki nincs fogalma nőkről, neked sem a férfiakról. :D

erkölcsi hulla 2017.01.17. 11:32:38

@Girhes Joe: MIndjárt te is megkapod, hogy kezeltesd magad :D

thegabcsi 2017.01.17. 11:34:28

@erkölcsi hulla:

Kezdem az gondolni, hogy fogalmad sincs, milyen kontextusban használtam a "schindler listáját", de látom nagyon betalált (vajon miért?).
A film tele van szívszorító zenével, kizárólag ilyen értelemben szólt a dolog, ezzel akarván kifigurázni a nevetséges állításodat, miszerint itt férfielnyomás van. De kicsit úgy fest, mintha nem fogtad volna fel, legalábbis a "minden férfi büdös disznó-schindler listája" mondatodnak az égvilágon semmi értelme nincs a "vitánk" szempontjából, te mégis ragaszkodsz hozzá (vajon miért?).

Most már lelövöm a poént, képzeld én is férfi vagyok (lehet, h nick megtévesztő, te viszont csak szimplán nőgyűlölő.

01234567 2017.01.17. 11:34:53

A poszt szereplője igen is forduljon ombudsmanhoz, civil családvédelmi szervekhez, sőt, emberi jogi szervezetekhez. Ilyenekkel való kapcsolatkeresésben a posztíró is segítheti

erkölcsi hulla 2017.01.17. 11:35:24

@01234567:
Ne haragudj, de én egy egyszerű állítással kezdtem, miszerint:
- A nőknek több privilégiuma van, jobban vannak támogatva mint a férfiak. Ennyi. Erre jött a hiszti.
És ezt is csak azért írtam, mert a cikkbe is belevág. De kezeltetem magam, köszönöm.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 11:37:06

@thegabcsi: Képzeld én meg nő vagyok. lelövöm a poént. Vagy sem. Kit érdekel a nemed, nem azzal van a bajom, hanem amit ideokádsz.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 11:38:33

@thegabcsi:
"minden férfi büdös disznó-schindler listája" mondatodnak az égvilágon semmi értelme nincs a "vitánk" szempontjából, te mégis ragaszkodsz hozzá (vajon miért?)."
-Megtetszett ahogy belehaluztad az elején, gondoltam továbbviszem :) Csak ennyi, ne komplikáld túl :)

01234567 2017.01.17. 11:39:50

@erkölcsi hulla: Van humorod!!!! :) Azért Mr. Girhes némileg finomabban fogalmaz, és kevésbé előítéletes mint te.

VaradiJanos 2017.01.17. 11:51:07

@Lángharcos: èn is megértem, hogy küzd érte .... csak nem látom a cikkben a nagy küzdelmet. Azt olvasom, hogy inkább arra hajt, hogy mások dolgozzanak és fizessenek adót amit majd ő megkap a gonosz államtól. A mai világban többre is van lehetőség mint alkalmi munkákra.

01234567 2017.01.17. 11:52:05

@erkölcsi hulla: Én ezt nem így látom hogy a nőknek több a privilégiuma.
Meglátásom szerint a mai csodás magyar polgáritól fényévekre lévő magyar társadalomban ugyan annyi negatívum éri a nőket, mint a férfiakat. A jelen esetben is ott látom a problémát, hogy a magyar szociális ellátó rendszer igen magasan lévő ingerküszöbét nem érik el a gyermeküket egyedül nevelő apák problémái, mivel az ellátórendszer felelőseinek ( milyen ezt leírni Mo.-n :D ) megítélése szerint annyira kevés ilyen eset van, nem kell erre megoldást fenntartani. Azaz lesz.rják. Az anyákat is, csak ott a jóval nagyobb előfordulás miatt kell valami látszat fenntartás, meg engedik az önkénteseket, és a civileket, hogy mivel ez már hírmértékű probléma lenne, tompítsanak rajta.
Egyébként én a poszt szereplőjének az ombudsmant javaslom és a civil emberjogi szerveket, ezekkel karöltve pert a gyámügy és adott önkormányzat ellen ha kell.
A magyar gyámügy felejtős a rendszer és a szervezet egy tragikomédia. Személyes tapasztalat.

VaradiJanos 2017.01.17. 11:52:43

@01234567: én pld nem ezért fizetek adót. De a gyámügyre nem sajnálom, segélyre igen.

01234567 2017.01.17. 12:00:35

Vissza vonok mindent. A fentebbi két komentelő párbeszéde a slusszpoénnal az utóbbi idők legjobb kommentfolyama volt amit olvastam! Elnézést hogy belekontárkodtam! Csak olvastam volna bölcs maradok, így meg hülye voltam és elhamarkodott. Elnézést.@erkölcsi hulla: @thegabcsi:

01234567 2017.01.17. 12:02:44

@VaradiJanos: Nem kívánom hogy egyszer is a magyar gyámügyre legyél utalva. Viszont ha be-feljelentőként igaztalanul ártani, kavarni akarsz melegen ajánlom. Szinte erre van kitalálva. Ha már segíteni nem tudnak.

murray 2017.01.17. 12:18:52

hello. 40 feletti apaként egy autista és egy egézséges gyermeket nevelünk a párommal. családban.
sajnálom szegény apát, én tudom hogy milyen érzés minden reggel 7 órakor a sérült gyerekek közé bemenni és az ágyból kirángatott gyereked beadni úgy hogy bent van 9-10 órát mert este 5re megyek érte és ott vár az ajtóban szegény.

de:
csak ezt szeretném mondani hogy vannak auti helyek ahol van ügyelet du 5ig és lehet mellette teljes állást vállalni. borzalmas lehet a gyereknek és az apának is a napi 9-10óra , de csóri embernek nagyon kemnynek kell lenni. egy férfi átlagfizetésből pesten 150-200e vékonyan ki lehet fizetni egy kis lakást+rezsit +kaját.

thegabcsi 2017.01.17. 12:26:57

@01234567:

Nincs semmi problémám a férfiakkal. :)

Annyi történt, hogy egy teljesen nevetséges, és abszurd állítást, miszerint akkora elnyomásban élnek a szegény férfiak a feminácik miatt ma magyarországon, hogy abba halnak bele, próbáltam nevetségessé tenni - mint ahogy az is -.

Születik egy ilyen poszt - egy nagyon sajnálatos esetről -. és bassza meg az első hsz már egy akkora égbekiáltó baromság, hogy ilyenkor mindig megdöbbenek, hogy hogy a picsába lehetséges, hogy még nem haltak ki az emberek.

Szegény egyedülálló apának nincs hol laknia a kislányával, erre az emberünk levonja a konzekvenciát: a feminácik miatt kihalnak a magyar férfiak, de sebaj, majd jönnek a migrik és jól megbasszák őket, hehe.
És ez megy mindenhol, valamiért az ilyen társadalmi-politikai-gazdasági-szociológiai agytrösztöknek folyamatos közlési kényszerük van, mindenki geci hülye, csak ők értik meg mi miért történik a világban, és össze is foglalják neked bármikor 3-400 karakterben.
Katasztrofális állapotban a magyar társadalom, az biztos. Most még vicces, de sírás lesz a vége.

erkölcsi hulla 2017.01.17. 12:50:42

@thegabcsi: Érts már meg hogy egy szóval sem mondtam hogy bárki ki fog halni. Ezt is csak behaluztad, a schindler listás zenével hozzá.
Annyit írtam hogy: A nőknek több privilégiuma van mint a férfiaknak, sokkal több védelmet élveznek, ami elég kontrasztos a feminista egyenrangúsági és egyenjogúsági szöveggel, és az ehhez társuló hisztivel és követelésekkel, miszerint: mehessenek szegény nők hamarabb nyugdíjba(pipa), legyen nemi-kvóta(pipa), adjanak le a tévében heveny apagyűlölő hirdetéseket(pipa) ,www.youtube.com/watch?v=Y0iIG9H8Ibk www.youtube.com/watch?v=hBT6ahCSsLQ
, mindezt azzal a céllal hogy több pénzt harácsoljanak össze a PC jegyében. És még lehetne sorolni.
Ezekkel együtt, a fenti történet megállja a helyét.
Az első komment persze ugyan úgy általánosítás volt, mint a tied:
A magyar férfiak azért halnak "észveszejtő ütemben" mert zabálják a szar zsíros kaját két pofára, vedelnek mint a disznó, de legalább semmit nem mozognak mellé, esetleg még dohányoznak keményen, hogy minden stimmeljen."
Látod, én is tudok idézgetni.

gregaba 2017.01.17. 13:35:14

@murray: "egy férfi átlagfizetésből pesten 150-200e vékonyan ki lehet fizetni egy kis lakást+rezsit +kaját"

Igen, szintén erre gondoltam végig olvasás közben, hogy mi a gáz az apukával? Alkalmi melós, így persze hogy súlyos anyagi gondok közt élnek. Pedig a cikk még dicséri is, hogy milyen stramm apa.
Akkor viszont el kéne menni teljesidőben dolgozni, és emberi időben meglesz az a saját lakás kettejüknek.

01234567 2017.01.17. 13:45:58

@thegabcsi: Ebben viszont egyet értünk. Én is az első hozzászóláson kaptam fel a vizet. :)
Azért a többinél lassan előjött hogy nem rossz "gyerek", csak neki is frusztráltságig tele a töke a magyar csodával, viszont az igaz, elég egysíkúan látja a miértet, és elsőre úgy reagálta le. De csak kiderült van humora, és összetettebb személyiség mint mutatta, Rosszul kezdődött biztos a napja! :D Oszt itt jött ki.

jandera 2017.01.17. 14:07:56

Az eddig (feleslegesen!) használt, igazából ide nem illő kifejezések:
- lipsi, femnáci, migráncs, muszlim. Nem ismerősek bizonyos plakátokról, hozzászólásokból, politikai vitákból, kormánypropagandából?
Hát már ennyire átszövi a napi életünket a kormánypárt mocska???

paroma 2017.01.17. 14:41:02

Hogy miért nem dolgozik főállásban: lehet hogy a gyerek állapota nem teszi lehetővé. Közeli rokonom akármikor számíthat rá hogy kórházba kell vinni valamelyik autista gyereket egy epilepsziás roham miatt. Ott is csak alapítványi és rokoni segítséggel boldogul, az ügyeletes orvos ki sem hajlandó jönni, nem egy pénzes beteg...

Tünde Vágvölgyi 2017.01.17. 20:53:20

@erkölcsi hulla: "de hálistennek nem a sötét nők véleménye a mérvadó" hú, szerencsé

Tünde Vágvölgyi 2017.01.17. 20:54:39

@erkölcsi hulla: "de hálistennek nem a sötét nők véleménye a mérvadó" hú, szerencsére akkor nem a tiéd! Te biztosan valami lecsúszott alkesz pasi vagy, ezért utálod ennyire a nőket. Savanyú a szőlő mi? Ideje lenne, hogy elérj valamit!

wágner úr 2017.01.18. 10:33:47

@VaradiJanos: Miért katasztrófa, ha jön a Gyámügy? Hát azért, mert van aki szereti, sőt imádja a fogyatékos gyerekét is! Mit szólna hozzá, ha Öntől vennék el a gyerekét, akármilyen is?
Ezért próbál meg mindent, hogy együtt maradhassanak és hihetetlen, de ennek a kislánynak sokkal jobb a szerető apával együtt, mint bármilyen intézetben, bárhol lakjon, vagy bárhogy éljen is. Remélem, van még emberség a világon és valaki segít ezen a kis csonka családon! Szívből remélem, mert sajnos velem együtt sok ember mást nem tehet.

Zita Móré 2017.01.18. 11:58:24

@VaradiJanos: ..szerinted miért? mert nincs szociális háló?...mert a megélhetés többe kerül, mint a megkeresett összeg, mert a rászorulót illik segíteni, mert a társadalom erről kéne hogy szóljon, és nem a közönyről...és mert a szeret a törődés egy gyereknek mindennél fontosabb??,

VaradiJanos 2017.01.18. 12:19:21

@paroma: hagyjuk már ezt a baromságot! Akkor én sem megyek dolgozni, mert hátha eltöri a lábát a fiam. Ha kórház kell a kislànynak, majd elintézi az intézmény ahol tanul.

VaradiJanos 2017.01.18. 12:25:32

@Zita Móré: Az nem közöny, hogy ha a sérülteken kívül nem akarom tàmogatni az egész pereputtyukat is. A kislány beteg, az adómból ját neki az állapotànak megfelelő intézmény. Ez nagyon helyes. Ha apuci nem tudja ellàtni akkor az adómból biztosítunk neki szállást a gyámügyön keresztül. Ez helyes. Az adómból éveken át kap gyedet vagy mit, ez is helyes. Viszont ne kelljen már apuci alkalmi munkás hozzáállása miatt kicsit többet dolgoznom, hogy neki ne kelljen annyit! Valaki feljebb kérte apuci elérhetőségét. Megkapta? Pedig az jó lenne, hogy lehessen neki munkát ajánlani.

VaradiJanos 2017.01.18. 12:27:32

@wágner úr: nem próbàl meg mindent, csak másoktól várja a megoldást ... persze lehet, hogy csak a poszt rossz megfogalmazásai miatt alakult ki bennem ez a kép szerencsétlen emberről

paroma 2017.01.18. 12:29:46

@VaradiJanos: A te kislányod is 24/7 felnőtt felügyeletet kíván? Semmilyen magyar egészségügy nem adja ezt, sőt, még meg sem etetik a gyereket. Örülj, hogy nem tudod miről beszélsz, komolyan mondom, én sem tudom hogyan tudnék évvel élni.

VaradiJanos 2017.01.18. 14:27:03

Anda Imre miért nem adja ki az elérhetőséget?

Imre Anda 2017.01.18. 19:23:02

@VaradiJanos: Tisztelt Váradi Úr! Megtisztelő, hogy ilyen figyelemmel kíséri a blogomat, itt kívánom megjegyezni, hogy ezidáig mindenki megkapta tőlem az apuka elérhetőségét, aki kérte. És ez így lesz a jövőben is, illetve minden olyan nekem címzett, normális hangvételű levélre válaszolok, amely nem tartalmaz, sértő, trágár kifejezéseket.

Üdvözlettel: Imre Anda

VaradiJanos 2017.01.18. 20:02:36

@Imre Anda: Köszönöm válaszát. Kérném az elérhetőséget.

Imre Anda 2017.01.18. 20:49:19

@VaradiJanos:

Tisztelt Váradi Úr! Mellékelem Balázs Zsolt email-címét: balazszsolt71@gmail.com.

Üdvözlettel: I.Anda

kalandos 2017.01.19. 18:19:04

Felmerült az valakiben, hogy a történet nem úgy igaz, ahogyan azt az apuka állítja...? Merthogy a fele sem igaz a sztorinak.
Ha jelenleg menekültekkel élnek együtt, akkor vélhetően a Baptista Integrációs Központ Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthonában vannak, azaz jelenleg is átmeneti otthonban élnek. Nincs ebben semmi titok valószínűleg.
Az azonban biztos, hogy nem először az életükben: az édesapa a gyermekkel lakott már családok átmeneti otthonában, nem is keveset.
Az meg kifejezetten butaság az iromány szerzőjétől, hogy egyedülálló apa nem lakhat családok átmeneti otthonában. Számtalan egyedülálló apa él így. Hogy Balázs Zsolt nem, annak is meg van talán a maga oka. S igen, míg intézményben éltek, addig a gyermek és az édesapa minden támogatást megkapott, a mindennapi étkezéstől kezdve. Az apuka igen jól ismeri a szociális hálót, s - még ha az lyukas is - egészen ügyesen kapaszkodik rajta.
Értem én, hogy a blogszféra szerzői nem kifejezetten oknyomozó riporterek, s felesleges is olvasgatni a sztárcsináló oldalakat (oké, én vétkem, minek olvastam el), de minimális utánajárás azért illene, vagy ha nem ismeri a tényeket a szerző, illene megjeleníteni, hogy amit leír csak a véleménye.
Mindezek mellett: Bogyó csodálatos gyerek, valóban megérdemel minden támogatást, s merek bízni abban, hogy édesapja is képes lesz egyszer a neki felajánlott segítséget jól használni, és saját kényelmét Bogyó érdekei mögé helyezni.

Imre Anda 2017.01.19. 18:34:24

Tisztelt "Kalandos"!

Köszönöm, hogy figyelemmel kíséri a blogot, maradjunk annyiban, hogy én láttam azt a tengernyi irományt, amit beadott az apuka különböző helyekre, ahonnan segítséget remélt. Egyetlen olyan intézmény van, ahova várólista után kerülhettek volna...,Tudom, hogy egyeseknek lelki kielégülést okoz, ha valamit fröcsöghetnek különböző blogokon, Ennek ellénre az apa ez idáig is megtett minden tőle telhetőt, és ezúttal sem a szociális háló oldotta meg a lakhatásukat, de erről hamarosan beszámolok:)

Őszinte tisztelettel " Egy blogszféra szerzője"

Tóth Zoltán nevű felhasználó 2017.01.20. 08:18:01

A kicsit korábbi hozzászólásom folytatásaként:

A következőkben három rövidfilmmel szeretném demonstrálni az Earthship-projektben rejlő lehetőségeket, már a hajléktalanságra (elsősorban a magányos vagy gyermek nélküli párokra) koncentrálva. www.youtube.com/watch?v=wTqSpx0Vgv4

Az előbbi film folytatásaként szeretnék ajánlani két további kisfilmet, melyeken már ilyen (Simple Survival) épületek tekinthetőek meg. Ezek sem teljesen készek, a belső építészeti kidolgozottságuk nem teljes, illetve szándékosan "félkész", mivel ezek bemutatóépületek. Céljuk, hogy ezeken lehessen valósan demonstrálni a képességeiket, a működési elvüket, lényegüket.
www.youtube.com/watch?v=dGtQgkoOdpY&t=1s
www.youtube.com/watch?v=pB3w9A_H56Y

A két utóbbi kisfilm alapján már jobban elképzelhető, milyen épületeket lenne érdemes elkészíteni (a rászorulók, jövőbeli lakók aktív bevonásával). Nyilván, ebben az esetben a belső bútorozottságuk, elrendezésük már komfortosabbá tehető, igazodva lakói lehetőségeihez, igényeikhez, életkörülményeikhez - szem előtt tartva az emberségességet.

Nézzék meg, milyen esztétikus kivitelezésű ez a házi szélkerék: www.youtube.com/watch?v=g4ONahJ5cAQ - szemet gyönyörködtető és hasznos is). Gondoljanak bele: egy megfelelő programmal fél/egy év leforgása alatt akár több százezer ember lakhatása biztosítható lett volna az elmúlt időszakban értelmetlenül eltékozolt végtelen csilliárdokból!

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2017.01.20. 16:02:12

24.hu/belfold/2017/01/20/a-bolcsodebol-vitte-el-a-gyamhivatal-a-munkasszallon-elo-no-kislanyat/
Es talan 2 napja volt egy cikk a norol, aki a 3 gyereket probalja hasonlokepp osszevadaszni.
De tenyleg az a lenyeges, hogy a nok es a ferfiak egymasnak ugorjanak, hogy kinek is van jobb dolga a masik nem kárára.
Ki van itt bacva mindenkivel, kezitcsokolom.
(@erkölcsi hulla es tsai)

Katalin 82 2017.01.23. 13:39:45

@VaradiJanos: a korlátoltság magas szintjéről tett most tanúbizonyságot,gratulálok. Kívánom hogy ne kerüljön hasonló helyzetbe de kíváncsi lennék hogyan oldani meg mert én hasonló helyzetben szintén nem tudok teljes munkaidoben dolgozni ha nincs nagyszülő vagy valaki aki segít akkor szinte lehetetlen. Nekem kiadták az apuka telefonszamat és beszéltem vele, maximálisan megtesz mindent amit tud. Sajnos vannak olyan emberek mint maga aki a bajba jutott emberbe még belerugna egyet. Szánalmas... inkább ne írjon hozzászólást ha fogalma sincs az egészről csak vádaskodik.

Katalin 82 2017.01.23. 13:53:04

@gregorik: mi sem egyszerűbb egy egyedülálló szülőnek főleg ha autista a gyerek. Biztos azért nem dolgozik teljes munkaidoben mert atom jó buli szállón aludni..... .te jó ég

Katalin 82 2017.01.23. 20:03:33

@VaradiJanos: gondolom azért feltételezi hogy "kamuzok" mert magából indul ki.... szánalmas

VaradiJanos 2017.01.23. 21:24:55

@Katalin 82: nem a jóember sztorijára írtam, hogy kamu, hanem kegyed állítólagos telefonjára

Szendrey Szilvia 2017.01.26. 21:13:07

Érdeklődni szeretnék hogy megoldódott-e az apa lánya lakhatásának az ügye? Tudnánk-e segíteni nekik?
süti beállítások módosítása