Gabi és munkatársai közel ezer babát segítettek szerető családhoz
2018. augusztus 25. írta: Imre Anda

Gabi és munkatársai közel ezer babát segítettek szerető családhoz

„Gólyafészket raknak” Gabi emlékére, ahol otthon érezhetik magukat a családok

Móruczné Gabival a Gólyahír Egyesület elnökével többször készítettem riportot. Büszke volt arra az áldozatos munkára, amit a többi védőnővel végzett a babákért, a családokért. Szilárd elhatározása volt, hogy a kismamáknak az abortuszon és a nevelő intézetek helyett, egy más utat mutasson, az örökbeadást. Szomorú tény, hogy évente 15-20 alkalommal  megöli az anya az  újszülöttjét! Ezzel szemben csak az egyesületnél jelenleg is több, mint 500 család vár örökbefogadásra, országosan szinten pedig 2000-en!

golyafeszek_logo.jpg

A civil szervezet sikeres munkáját bizonyítja, hogy közel ezer baba kapott szerető családot, ezáltal bátran kijelenthetjük, hogy életeket mentettek. A szülők nagy része az örökbefogadás előtt szinte minden utat végig járt azért, hogy saját babájuk szülessen, azonban ez nem sikerült.  Kudarcok sorozata után jutottak el odáig, hogy örökbe fogadjanak egy babát, aki teljessé teszi az életüket.

Minden szülőnek saját története van a várakozásról, az ominózus telefonhívásról, és arról, amikor először pillantotta meg a várva várt csöppséget. Ők akkor váltak anyává és apává. Az egyesület az örökbefogadáson túl is támogatja a családokat, nevelési vagy egyéb felmerülő problémák miatt, de a tagok is tartják a kapcsolatot egymással, kicserélik tapasztalataikat, tanácsokat adnak. Nem titkolják a gyerekek előtt az örökbefogadást, a kicsik úgy nőnek fel, hogy ezt tudják, és maradéktalanul elfogadják, szeretik a szüleiket. Egy örökbefogadó apuka nyilatkozata: „null kilométeres gyerekeket fogadtunk örökbe, 13 hónap elteltével egy másikat. A kamaszlányom  egyszer azt mondta: „milyen nyomi lehet az az anya, aki  nem tudja felnevelni a gyerekét!” Én meg azt válaszoltam neki:  Drága Csillagom, rólad így gondoskodott, hogy örökbe adott! Ez első hallásra talán furcsán hangzik, és a köztudatban is sok esetben nem nézik jó szemmel azt az anyát, aki örökbe adja a gyermekét, ugyanakkor a legjobbat tette a babával! Szerető családhoz juttatta! Az életet adóra persze könnyű ráhúzni a vizes lepedőt, de azt nem tudja senki sem, milyen okok vezették odáig, hogy nem tudja vállalni a gyerek felnevelését. És persze azt sem, hogy a szülés és örökbeadás után önmagában hogyan zárja le a történetet? Hányszor jut eszébe, hogy valahol van egy gyereke? Az esetek döntő részében a nő egyedül viszi a lelki fizikai terheket, az a férfi sehol nincs, akitől terhes lett. Ezért is fontos, hogy ne apa nélkül nőjön fel a gyerek.”

Gabi az örökbefogadás után sem engedte el a családok kezét. Minden fényképnek, hírnek örült, amit a gyerekekről kapott, büszkén olvasott sikereikről. Szívügye volt, hogy négy évvel ezelőtt az egyesület mellett létrehozza a Gólyahír Alapítványt az örökbefogadó családokért, így is segítve, hogy igazi közösségé fejlődjenek, gyermekeik pedig büszkén vállalják saját történeteiket.

A Gólyahír Egyesületet nem régiben  nagy tragédia érte: Móruczné Gabi az elnök, váratlanul elhunyt…. Maga mögött hagyva hozzátartozóit és az egyesületet. A Gólyahír Alapítvány  most egy Gólyafészket szeretne létrehozni, ami egy családbarát bázis megteremtését szolgálná. A tervek szerint rendszeresen itt találkozhatnának, itt tartanák a fejlesztő foglalkozásokat, a szülőklubot, ahol egyben otthon is érezhetik magukat. Gabi nagyon szeretett volna a Gólyafészek nagykövete lenni, hogy a családokat az örökbefogadás után is rendszeresen segíthesse.

A Gólyahíresek, mint egy nagycsalád, együtt sírnak, együtt nevetnek, együtt drukkolnak a gyerekeknek, és a szülőknek egyaránt. Most azokhoz az emberekhez, cégekhez, vállalkozásokhoz fordulnak támogatásért az alapítvány munkatársai, akik empatikusak, és segítőkészek a tekintetben, hogy a legjobb nevelést, törődést kapják a babák, és a családok egyaránt. A civil szervezetet itt lehet segíteni: Gólyahír Alapítvány CIB Bank 10701018-68493985-51400006 számlaszámra, a közlemény rovatba kérjük, írják be: jougyekert.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr4914201377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása