Az óvszeres jelenet lett a főműve
2016. november 23. írta: Imre Anda

Az óvszeres jelenet lett a főműve

Biztosítási munkával kereste a kenyere javát, mellette dramaturg, forgatókönyvíró, és jogász. Valljuk be, ezek nem rokonszakmák, de jól megférnek egymás mellett. Legalábbis Trunkó Barnabás ezt mondja, aki ugyan hivatalosan nyugdíjas, de nem látszik rajta.

trunko_barnabas_1.jpg

Pályakezdő jogászként kevés fizetéssel a zsebében kapóra jött, amikor tanítani hívták a Rendőrtiszti Főiskolára. Hamar megszerették a tanítványok, sok leendő rendőrkapitányt tanított büntetőjogból. Viszont abban az időben a belügyesek nem utazhattak külföldre, és ott hagyta Párizsért a tanítást, hogy láthassa a francia fővárost.  Ezután a biztosítás területén hódított, méghozzá nagyon jól, hiszen két évtizedig a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkári posztját töltötte be. Ezzel egy időben a humor ott volt párhuzamosan az életében, minden nehézség nélkül összeegyeztette, és a családja is tudomásul vette.

Persze mi magyarok szeretjük a humort, a pikáns témákat is, és az olyan jeleneteket, ami maga a helyzet komikuma. Erre jó példa az a gyógyszertári jelenet, amelyben szemlesütve, szégyenkezve szeretne Bodrogi Gyula óvszert venni, de az ott dolgozók rettentő kínos helyzetbe hozzák. Trunkó Barnabás arra azért nem számított, hogy üzleti tárgyalásokon nyíltan mutogattak rá, és hangosan megjegyezték: „Ő írta a kotonos jelenetet”!

„Az óvszeres jelenetről magam sem hittem volna, hogy ekkora sikert arat, pedig nem tartom életem legfőbb művének! Mellesleg elképzeltem, ha majd egyszer visszaadom a lelkemet a teremtőnek, nagy dísztemetésem lesz, és egy párnára kotont fognak tenni! Egyébként Kalmár Tibor rendező egyszer kiszámolta, hogy a 11 perces jelenetet többen látták, mint a háború után készült magyar filmeket összesen, ez bizony több milliót jelent.”

A milliós nézettséget hozó jelenettel akár milliomos is lehetett volna Trunkó Barnabás, persze nem így történt:

„Bekereteztem és az íróasztalom fölé tettem azt a szerződést, amikor a televízió bemutatta és megvásárolta 2.700,- Ft-ért, ennyit kaptam érte! Persze különböző internetes csatornákon nézik a mai napig is, de az online rendszer működése óta, tisztázatlanok a szerzői jogok. Régebben pár híresség próbálta ezeket a pénzeket behajtani, hiszen ez a szerző szellemi terméke.

Mióta a pályán vagyok, nagyon sokat változott a humor, itt van a stand up, ez a sláger, annak ellenére, hogy nem a műfajom, de nincs bajom vele, viszont arra felkapom a fejem, mikor azt mondják, hogy Kellér Dezső vagy Hofi Géza is stand up-os volt! Ez nagyon nem igaz! Ma, ha valaki meghallgat egy Kellér, vagy egy Hofi darabot, annak az előadásának szerkezete van, egy gondosan megszerkesztett íve. A stand up -nál ha azt hallom, hogy a „köszönöm a figyelmet”, rosszul vagyok, számomra ez teljesen idegen.  Ahelyett, hogy egy slussz poénnal fejeznék be! 

Nagymaroson vett egy házat, saját bevallása szerint ebbe kicsit bele bolondult, hiszen gyönyörű a környék, szemben a Visegrádi palota, és persze a modern világ egyik nagy előnye: ha leköltözik, van telefon, internet, számítógép. Azt még mosolyogva hozzá teszi: „a gyerekeim szerint az okos telefonomnak csupán 2- 3 % át használom ki, de nem bánom…"

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr2712008262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása