Dr Lala fakanálra cserélte fehér köpenyét
2017. január 13. írta: Imre Anda

Dr Lala fakanálra cserélte fehér köpenyét

Százezer beteg gyermek arcára varázsolt már mosolyt a Bohóc Doki, vagy ahogyan sokan ismerik: Dr Lala. Immár 15 éve rendhagyó módon vizitel a kórházakban, ez idő alatt a gyerekek elfelejtik komoly betegségüket. A Bohóc Doki látogatásain és humoros vizsgálatain kacagnak a gyerekek. Arra is volt példa, hogy a röntgenbe, vagy éppen a műtőbe kísérte el a kis beteget Dr Lala, mert így kevésbé félt a kicsi.  Természetesen a lábadozás ideje alatt is jól jön a nevetés terápia.

dr_lala_portre_1.jpg

Béres Andrea, a Közös Lábasos főzés egyik kitalálója és szervezője is jól tudja ezt, éppen ezért, vasárnap összeköti a kellemest a hasznossal. Főzéssel segíteni programjuk öt éve működik, évente ötven akciót bonyolítanak, sikeresen.

„A Vasárnapi Háztáji piac egyik kiemelkedő programja a Közös Lábasos főzés. Minden héten más alapítványok, vagy civil szervezetek főznek, illetve mi magunk is.  A lényeg, hogy valami jó ügyért történjen a rendezvény, tehát maga a főzés. Az ételeknek nincs szabott áruk, mindenki annyit ad érte, amennyit jónak gondol. Természetesen a vásárlók mindig láthatják, hogy éppen kiket támogathatnak egy tál étel vásárlásával. A szóban forgó szervezet aktivistái, vagy segítői elmondják angol nyelven is, hiszen sok külföldi látogatót vonz a háztáji piac és a rendezvény. Természetesen további támogatókat, segítőket is hozhat még pluszban egy-egy főzési akció.  Segítettünk így már gyerekeket, állatmenhelyet, utcafesztivált. Most a Bohóc Doktorokat akarjuk  támogatni, illetve a tevékenységüket. Én magam személyesen ismerem Lacit, vagyis Dr Lalát, volt szerencsém a bohóc műfajt is egy kicsit közelebbről látni, annak nehézségeit és egyben szépségeit. Nagy öröm, ha a beteg gyerekek arcára mosolyt csalnak, ez nagyon szép és nemes dolog”.

beres_andi.jpg

Jelenleg sokkal több a jelentkező, mint amennyi kapacitással rendelkezik a piac, de persze bárki jelentkezhet egy pályázati űrlap kitöltésével. Pozitív elbírálás esetén kapnak egy időpontot, némi felszerelést, és persze egyéb segítséget is a főzéshez. Alkalmanként kétszáz adag ételt készítenek a helyszínen, ami szinte mindig elfogy, ha mégis maradna pár tál étel, azt a hajléktalanok kapják.  

Akik tehát szeretnének egy finom tál ételt enni úgy, hogy közben támogatják a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt, azok feltétlenül látogassanak el január 15-én, vasárnap a Szimpla Kertbe. (Bp. 1075 Kazinczy u. 14, őstermelői piac)  A kínálat: édesburgonya leves, és erdei gombás csirkeragu, kagylótésztával.  Mindegyik ételből 100-100 adag készül.

Ja, és még egy fontos információ: négy bohóc doki lufit hajtogat a gyerekeknek, és lesz még mókás arcfestés is.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1412122141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása