Segítség helyett a hatóság azt mondta:„ha nem oldódik meg október végéig a lakhatásuk, elveszik tőle a gyerekeket”
2017. szeptember 04. írta: Imre Anda

Segítség helyett a hatóság azt mondta:„ha nem oldódik meg október végéig a lakhatásuk, elveszik tőle a gyerekeket”

Amikor az anya 3 gyerekével kiesik a szociális hálóból

Noémi élete úgy alakult, hogy egyedül maradt három kisgyermekével, akik 8, 4 évesek, illetve a legkisebb 11 hónapos. Tatabányáról Bakonysárkányba, az olcsóbb megélhetés reményében költöztek, egy kertes családi házba. A tulajdonos  hosszú távra adta  ki az ingatlant,  de rövid idővel meggondolta magát, visszaköltözött, ezért kénytelen volt az anya a gyerekekkel más albérlet után nézni. A helyi önkormányzattól ugyan október 31-ig kaptak egy lakást, de Noémi nem tudja, mi lesz november 1-től. Havi 40-50.000,- Ft-ot, plusz rezsit tudna a lakhatásukért fizetni, de a több hónapos kauciót képtelen előteremteni. Legutóbb pont emiatt esett el is egy ház bérlésétől.

szocialis_mentoov.jpg

 

Az anyuka kétségbeesetten keresi a megoldást, a közeli Családok Átmeneti Otthonába nem veszik fel, telt létszámra hivatkozva. A hatóság viszont kilátásba helyezte, hogy ideiglenesen elveszik a gyerekeit, ha nem talál valamilyen megoldást. Természetesen egy ilyen információtól minden anya kétségbeesik, és ha kell, tíz körmével „kapar ki” egy lakást, csak ne kelljen a gyerekeitől megválnia. A helyi önkormányzathoz benyújtotta a kérelmét egy szociális lakásra, de fogalma sincs arról, hogy megkapja-e? Azt tanácsolták neki, hogy próbálkozzon Kisbéren, illetve a közeli Móron is, hátha sikerül.

Noémi: „főállású anyuka vagyok, soha nem voltam hasonló helyzetben, a  nagyobb gyerek ide jár iskolába, a középső  óvodába, meg is szoktunk itt. A környékről is szívesen bejárnék, de egyelőre semmilyen megoldást nem látok. Önerőből ennél több pénzt nem tudok előteremteni, viszont belehalnék, ha elvennék tőlem a gyerekeimet! Átmenetileg volna csak szükségem segítségre, nem könyöradományt kérek, de ha már valahol kaució nélkül bérelhetnék egy ingatlant, megoldódna a problémánk.”

Tehát van egy édesanya, három kiskorú gyerekkel, aki képes lenne bérleti díjat és rezsit fizetni, csak annyira jól nincs eleresztve, hogy több hónap kauciót letegyen. A hatóság pedig fenyeget, mert azt egyszerűbb, mint megoldást találni egy családnak! Csak egy kis segítség kellene, meg egy érzés, amit úgy hívnak, hogy emberség…. Mert belegondolni is rossz, mennyit árthatna a gyerekeknek és az anyának, ha nem lehetnének együtt… Arról nem is beszélve, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény és az ENSZ gyermekvédelmi egyezménye kimondja: szegénység miatt nem lehet(ne) kiemelni  a gyerekeket. Amennyiben egy családnak lakhatási gondjai vannak, (elvileg)  biztosítani kell számukra, hogy együtt maradjanak.

Én bízom benne, hogy összegyűlik az anyukának annyi pénz, hogy új életet tudjon kezdeni, én nagyon  szurkolok nekik… és aki hasonlóan érez, és tud segíteni, a Tündérpakk Alapítványon keresztül megteheti: Magnet Bank: 16200120-18541478. Külföldről: IBAN: HU 1816200120-18541478-00000000 A közleménybe annyit írjon: Bakonysárkány. Hálás köszönet érte.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr3512802378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása