A hüllőket is lehet szeretni
2023. június 08. írta: Imre Anda

A hüllőket is lehet szeretni

Tóth Szabolcs gyerekkorában játék közben a patak partján találkozott először hüllőkkel, siklókkal. Ezért nem lehet is azon csodálkozni, hogy felnőttként rengeteg tapasztalattal a háta mögött évtizedek óta tenyészti, árulja, és hasznos tanácsokkal látja el azokat az érdeklődőket, akik az otthonukban szeretnének egy terráriumlakót. Persze ehhez sokat tanult, képezte magát, természetfilmeket nézett, és még a mai napig léteznek olyan fajok, akik alaposan feladják a leckét.

-Mint minden állattartás előtt, itt is fontos, hogy ne véletlenszerűen történjenek a dolgok, és ne azért akarjon valaki mondjuk egy szakállas agámát tartani, mert az jól mutat a terráriumban. Az állattal törődni kell, etetni, biztosítani neki a megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat- foglalja össze a leglényegesebb dolgokat Szabolcs.

-Ezek az állatok nem kötődnek úgy az emberhez, mint a kutya a gazdájához, nincs ilyen képességük. Sokan félreértik, ha megállnak a terrárium előtt és az állat megjelenik, azt hiszik, ez azért van, mert üdvözölni akarja, pedig nem.

Tóth Szabolcs említette azt is, hogy a tenyésztés során előfordulnak kudarcok is. Az egyik ilyen eset volt, amikor egy délkelet-ázsiai siklófajnál nem sikerült a tenyésztésük. Később derült ki, hogy a két egyedet nem lehetett egy helyiségben tartani, mivel érezték egymást, és ez gátolta a szaporodásukat.

A vállalkozó elmondta azt is, hogy volt példa arra, hogy saját kárára beszélt le valakit arról, hogy bármilyen állatot tartson, mert azzal jött be az üzletbe, hogy: „valamilyen veszélyes állatot szeretnék venni”! Szerencsére többnyire visszatérő vevői vannak, akiket jó tanácsokkal is ellátnak, hiszen alaposan ismerni kell az egyes fajokat, a táplálkozási szokásaikat, az igényeiket, és az állaton látszik, ha jól érzi magát. hullo_1.jpeg

Ritkán, de előfordulhat, hogy egy állat megbetegszik, bár az ösztönük szerint ők ezt a legutolsó pillanatig titkolják, hiszen a természetben a legyengült példányok esnek először áldozatul, de van pár segítő módszer. Egyes állatorvosok gyógyítanak hüllőket, kígyókat, sőt, az üzletnek a saját állatorvosa is rendszeresen ellenőrzi az állatokat.

Szabolcs hangsúlyozta, hogy egyrészt a saját tenyészetükből értékesítenek, vagy olyan megbízható, állatorvos által ellenőrzött kétéltűeket, hüllőket, amely garantálja az egészséges példányokat.Ezért nem csak különböző agámákat, varánuszokat, kígyókat, házi kedvencként tartható rovarokat, békákat, gekkókat, görög és más teknősöket vásárolhatnak meg a leendő állattartók, hanem a tartásukhoz szükséges kiegészítő dolgokat is.

kigyo.jpeg

Természetesen fontos az állatokat jó minőségű takarmánnyal táplálni, számukra igazi csemegének számítanak csótányok, a vándorsáskák, a banán tücskök, a selyemhernyók, vagy viaszmoly lárvák.  

Tóth Szabolcsnak és munkatársainak a siker az, ha a vevő, aki egyben állattartó is, jó visszajelzéseket ad, fotót küld arról, hogy milyen jó körülmények között él a náluk vásárolt állat, és egyben ez azt is bizonyítja, hogy lehet szeretni a hüllőket, a kígyókat és egyéb hidegvérűeket is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr3118142256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása