Óriási segítséget kapott az autista kislány és apukája
2017. január 27. írta: Imre Anda

Óriási segítséget kapott az autista kislány és apukája

Sérült kislányt nevelő vállalkozó szállást és munkát adott

Hihetetlen mértékű érdeklődés, és segíteni akarás követte Zsolt és Bogyó  kilátástalan helyzetét, (a történet itt olvasható: azenriportalanyaim.blog.hu) akik még pár héttel ezelőtt egy menekültekkel teli szállón éltek.  Az is csak egy ideiglenes megoldást nyújtott számukra, hiszen onnan tovább kellett volna menniük, csak éppen nem volt hova. Futótűzként terjedt a történetük, többek között Horváth József, debreceni rákkutató orvos is kereste számukra a megoldást, vidéki házakat kínáltak fel, fővárosi szívesség lakást, de olyan olvasó is volt, aki az önkormányzatoknak továbbította a róluk megjelent cikket,  így remélve segítséget. Aztán kaptam egy levelet, ami mindent megváltoztatott.

„Nagyon szívesen segítenénk nekik oly módon, hogy az édesapa részére folyamatos munkát tudnánk biztosítani, valamint szállásról is mi gondoskodnánk a részükre. Budapesten egy szállodában kellene karbantartóként dolgozni az apukának és itt is lenne számukra szállás, aminek a teljes költségét mi állnánk. Tisztelettel kérem Önt, hogy amennyiben ezen felajánlásunk segítséget jelentene, akkor keressenek bizalommal. Köszönettel és üdvözlettel: Iványi Tibor”

Természetesen ez a hír felért egy főnyereménnyel, és miután felvették a kapcsolatot egymással, már a költözködés is megtörtént. Zsolt és Bogyó most egy szállodában lakik, átmenetileg.


igy_orul_bogyo.jpg

Iványi Tibor: „Miután olvastam a történetüket, abszolút átéreztem a helyzetet, és felajánlottam, hogy ideiglenesen tudunk szállást biztosítani, illetve hosszútávon munkát az apukának. Nem Zsolt az első, akinek segítünk, a támogatást mi úgy szeretjük adni, hogy látjuk az illetőt, és valamelyest nyomon tudjuk követni a történetet. A Down Egyesületet is folyamatosan és kiemelten támogatjuk, ott is meggyőződhetünk arról, hogy a lehető legjobb helyre kerül a támogatásunk.  Bízom abban, hogy ez most egy olyan mentőöv, amiben biztosan lehet kapaszkodni, Zsolt az önkormányzatok felé fel tudja mutatni a biztos munkahelyet, ezáltal úgy gondolom, hogy nagyobb eséllyel pályázhat szociális bérlakás, vagy egyéb lakhatási lehetőséghez.” 

Balázs Zsolt: „Egy héttel ezelőtt még kinevettem volna, ha valaki azt mondja, hogy ennyi jó történik velünk. Több ember is kapcsolatba lépett velünk az ország minden részéről: különböző lakhatási lehetőségeket ajánlottak fel. Volt, aki megkérdezte mire van a  legnagyobb szükségünk, és persze érkeztek olyan megkeresések is, amiben bíztatást kaptam, természetesen az is jól esett. A szállásunk nagyon jó, kényelmes, egy tágas szobát kaptunk. A karbantartói  munkafolyamatokat is megismertem, egyelőre nem okozott semmi se nehézséget.   Mindez együtt nagyon nagy segítség, mondhatni egy új időszámítás kezdődött az életünkben. Bogyó állapota nehezebben tolerálja a változásokat, neki állandó biztonságérzetre van szüksége, de szerencsére könnyen megszokta az új helyet, kipihentebbnek is látom. Most újra megpróbálom az Újpesti Önkormányzat felé benyújtani az igényt szociális bérlakásra, ( hiszen oda köt minket a kislány speciális iskolája), vagy olyan lakhatási lehetőségre, amit képesek vagyunk fizetni. Remélem, hogy a hivatal döntése pozitívan befolyásolja  majd kettőnk életét."

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr312159385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Ann 2017.01.27. 16:23:38

És megint civilek oldották meg azt, ami az állam dolga lett volna.
Az ilyen emberek miatt működik még úgy-ahogy az ország, de ha ők mind feladják, akkor ideje összecsomagolni.
süti beállítások módosítása