Vízóra, gyerektartás, és az éberkómában vegetáló Katika ápolása
2018. június 10. írta: Imre Anda

Vízóra, gyerektartás, és az éberkómában vegetáló Katika ápolása

Fenyegette már végrehajtó, nem láthatja unokáit és a reménybeli jövőt, felveszi a harcot a naponta ránehezedő nehézségekkel szemben, de a legnagyobb kívánsága, hogy felnőtt lánya állapotában javulás mutatkozzon.

katika_az_agyban.jpg

Kistaj Éva élete egyik legnagyobb csapását szenvedette el négy évvel ezelőtt, mikor lánya a jóindulatú agydaganat operációja után éberkómába esett. Ez volt az a pont, amely örökre megváltoztatta korábbi életét, hiszen az otthonápolással fel kellett adni állását, biztos jövedelmét és felnőtt lányát gondozni éjjel-nappal. Az 52.000,- Ft-os ápolási díj összege megalázóan kevés, ehhez ugyan jön még a fogyatékossági támogatás, és a szociális segély, de így is csupán havi 107.000,-Ft bevétel az összjövedelmük. Aki hasonló helyzetben él, jól tudja, mennyi minden szükséges egy ilyen beteg ellátásához, és ehhez képest mit finanszíroz az állam. Éva életében még az a képtelenség is megtörtént, hogy volt veje nem engedi a gyerekeket édesanyjukhoz (pedig ő biztos érzékelné őket, ha ott lennének olykor mellette), viszont a bíróság gyermektartás címén megítélt az apának egy bizonyos összeget, amit Évának kell fizetni. (!)

A lakásban muszáj, lenne önálló vízórákat felszereltetni, mert a legutóbbi számla 80.000,- Ft-ot mutatott, és ha Éva nem tudja kifizetni, akkor ezt is behajtják rajtuk, illetve a társasház vízellátása is veszélybe kerülhet.

Az egyetlen jó hír életükben az, hogy időpontot kaptak Dr. Igor Nazarovtól, aki Barcelonából érkezik Magyarországra, és egy fővárosi rendelőben fogadja őket. A professzor az első viziten tudja megállapítani, hogy alkalmazható-e Katikánál az úgyn. Nazarov-eljárás. Ennek lényege, hogy a professzor kis bemetszéseket ejt a feszes izmokon, hiszen a több éve tartó kóma miatt Katika teste folyamatos magzati pózban van. Az eljárás után oldódik az izmok görcsös állapota. A család Barcsról a fővárosba csak úgynevezett „fizetett mentővel” tud eljutni, ami 228.000,- Ft-ba kerül.

Önmagában ez nem egy óriási összeg, ám Évának lehetetlen ennyi pénzt előteremteni, ezért kér segítséget, hátha sikerül a most még beteljesíthetetlen álom. Hálás köszönet minden olvasónak, aki a legkisebb összeggel is támogatja Évát, és az éberkómában lévő Katikát.

A számlaszámuk:  OTP 11773432-00972259, a közleményben kérem írják be: Varga Katalinnak, köszönet érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr5014038998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása