Cowboyok támadása várható a Széll Kálmán téren
2022. április 26. írta: Imre Anda

Cowboyok támadása várható a Széll Kálmán téren

A hétlövetű ezúttal nem fog szólni…

Cowboykalap,westerncsizma, farmernadrág, -  de a lóháton való érkezés, és a pisztoly forgatása elmarad-, viszont meglepetés lesz bőven. A Vadnyugati Táncosok Egyesülete a Tánc Világnapját köszöntik egy vérpezsdítő Flashmobbal (öt tánccal), április 29-én, 18 órakor a Széll Kálmán téren. Marcona cowboyok és cowgirlök a zord tekintet helyett mosolyogni fognak és táncolni, még pedig úgy, hogy a nézők is csatlakozhatnak hozzájuk. A táncos lábú cowboyoknak nem ez az első utcai szereplésük, korábban már meglepték a sétáló embereket a Duna-korzón, a Vörösmarty téren, a Szent István Bazilika előtt. A járókelők a hétköznapi gondjaik mellett, mindig vevők arra, hogy megálljanak egy zenés-táncos produkció erejéig, amit aztán tapssal és ovációval jutalmaznak.

tanchoz_foto.jpg

Az egyesület közel 14 éve alakult azzal a nem titkolt céllal, hogy a countryzenét és a linedance stílust (formatánc, sortánc) népszerűsítsék. Produkciójukat nézve szinte magunk előtt látjuk a vadnyugati kocsmák világát, amely nem csak a pofozkodásról és az italozásról szól, hanem bizony a cowboyok is szeretnek táncolni. Ráadásul ehhez nem kell korábbi tánctudás, vagy partner, a lépések megtanulása nem túl bonyolult, korhatár nélkül bárki jelentkezhet az egyesületnél, a nonprofit szervezet külön táncstúdióval rendelkezik.  Az évek alatt kialakult egy összetartó közösség, ahol a táncon kívül, a szabad idejük egy részét is együtt töltik. Jelenleg harminc tag alkotja a Vadnyugati Táncosok Egyesületét, a legidősebb a 73 éves Vera, a legkisebb a 4 éves Mira. Szívesen fellépnek különböző rendezvényeken, bemutatókon, és örömmel fogadják az újakat, akiknek örömöt ad a cowboytánc megtanulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenriportalanyaim.blog.hu/api/trackback/id/tr1717817275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása